Bank impregneren

Impregneren is een behandelmethode tegen vuil en vlekken. Bij een bank impregneren wordt met behulp van een speciale vloeistof ervoor gezorgd dat vuil zich niet kan hechten aan de vezels van het materiaal. Het vuil dringt namelijk niet de vezels binnen, maar blijft er als het ware op liggen en zo kan er nadat een bank geïmpregneerd is makkelijker worden schoongemaakt. Het laagje dat wordt aangebracht door de speciale vloeistof is niet te ruiken, te zien of te voelen. Het is aan te raden bij een nieuwe – of net gereinigde – bank direct te impregneren, om zo de levensduur te verlengen!

bank impregneren
Impregneren is geschikt voor:

Check!Stoffen bank

Check!Leren bank

Voordelen van impregneren:                                     

Check!Vuilafstotend

Check!Minder gevoelig voor aantasting en verkleuring

Check!Makkelijker reinigen van vlekken

Check!Kortom Bank gaat langer mee!

Bank impregneren – zelf doen

Uw bank zelf impregneren? U dient er altijd voor te zorgen dat voordat u begint met bank impregneren de ondergrond helemaal droog is. Ook dient u vooraf voldoende te hebben gereinigd zodat het impregneermiddel voor uw bank overal ruim voldoende kan intrekken en zijn werk kan doen. Voor reiniging van uw bank adviseren wij u gebruik te maken van speciaal hiervoor ontwikkelde reiniging middelen

Er zijn verschillende merken impregneer middelen. De één werkt beter als het andere merk, Afhankelijk van de merk en kwaliteit is de werkingsduur verschillend, dit is circa 3 tot 12 maanden. Sommige impregneermiddelen tegen vervuiling werken hooguit drie maanden. En moet om die reden regelmatig worden herhaalt voor een optimale bescherming.

Bank impregneren – laten doen

Uw bank laten impregneren? In de praktijk zien we veel onherstelbare beschadigingen optreden door een verkeerde reiniging die zelfs door ons niet meer zijn te herstellen! Deze schade wordt vaak veroorzaakt door het gebruik van huishoudmiddelen die bedoeld zijn om vlekken te verwijderen. Na het laten impregneren van uw bank is het niet meer nodig om met agressieve reinigingsmiddelen aan de slag te gaan. Wij adviseren u altijd uw bank te impregneren.  Gebeurt er iets kunt u  altijd gratis ons deskundig advies raadplegen.

Als u zuinig bent op uw bank, dan is het laten impregneren een verstandige keus. U ziet het niet, u ruikt het niet en u voelt het niet. Maar u merkt het wel! Want vlekken krijgen geen kans meer na het impregneren van het oppervlak. Deze bescherming biedt meerdere voordelen. Naast het voorkomen van vlekken is het ook nog geld besparend. Want uw meubels blijven langer mooi en dit spaart zowel vervangings- als reinigingskosten. Het impregneermiddel wat wij gebruiken bied een bescherming voor circa 5 jaar.

Wij kunnen zowel nieuwe-, onbehandelde- als pas gereinigde banken voor u impregneren. Vraag vrijblijvend een offerte aan! Wij streven er naar om binnen 24 uur een reactie terug te sturen, met deskundig advies en een passend prijsopgave.

Bank impregneren