Leren bank ontgeuren

leren bank ontgeurenHeeft u een leren bank? Dan is het best lastig om een geur te verwijderen. De grootste oorzaak zit vaak aan de buitenkant. Afhankelijk van het leer kunt u de bank zo goed mogelijk reinigen met een leder ontvetter. Vergeet niet om de bank daarna altijd weer goed in te vetten.

Heeft u bijvoorbeeld een tweedehands leren bank gekocht die in een kamer gestaan heeft waar veel gerookt werd. Is het nog lastiger om de geur te verwijderen. Afhankelijk van het leder kunt u gebruik maken van een leder ontvetter en goed reinigen. Daarna weer goed invetten. Lukt dat niet moet u toch naar een vakman toe.  Er zijn dan nog twee mogelijkheden dat is een ozon behandeling of het vervangen van de vulling. Dit is zeker een oplossing maar geen goedkope!

Leren bank ontgeuren – zelf doen

Zelf uw leren bank ontgeuren? In sommige gevallen kunt u de geur zelf helemaal wegkrijgen zoals eerder gezegd de leren bank goed te reinigen met leder ontvetter. Maar dat is helaas niet altijd het geval . Hier twee tips om het dan alsnog te proberen met:

Baking soda

Baking soda zou een goede oplossing kunnen zijn. Natriumbicarbonaat wordt behalve gebruikt om koekjes te bakken, ook gebruikt om een bank te ontgeuren.

In een plaatselijke toko kunt u Baking Soda kopen. Het poeder verspreidt u over de bank en laat het een dag zijn werk doen. Volgende dag zuigt u het poeder met de geurmoleculen op. Mocht de geur heel erg zijn kunt u het een aantal keer herhalen net zolang tot u tevreden bent over het resultaat.

Schoonmaak azijn

Deze mogelijke oplossing die ik voor u heb is schoonmaak azijn. Snij het zwarte onderdoek onder uw bank weg. En zet enkele schaaltjes schoonmaakazijn onder de bank. Ook dit werkt geur absorberend.

Belangrijk: Zelf uw leren bank ontgeuren? Test eerst de tips uit. Alle tips en adviezen nooit zomaar klakkeloos overnemen. Eerst even uitproberen op een onopvallende plek. Niet alles werkt altijd omdat er teveel diversiteit in leder is waardoor het resultaat anders kan zijn als dat u verwacht.

Leren bank ontgeuren – laten doen

Laat uw leren bank ontgeuren door een specialist, die zal dit ontgeuren met een specifieke methode.  Er zijn mogelijkheden die in enkele gevallen goede resultaten kunnen geven.  Zodat de nare geurtjes geneutraliseerd worden. Door oude banken te ontgeuren, ruiken deze na de behandeling weer fris en schoon. Vaak is ontgeuren de enige mogelijkheid om een leren bank nog te kunnen gebruiken.

Ozon behandeling:

Als eerste wordt de leren bank toegankelijk gemaakt voor de Ozon, zodat de Ozon goed overal bij kan. Belangrijk bij het ontgeuren met ozon is dat een leren bank in een afgesloten cabine komt te staan. Vervolgens wordt de temperatuur opgevoerd in de cabine. Liefst zo warm mogelijk. Vervolgens wordt de ozongenerator aangezet en afhankelijk van de geur blijft de bank minimaal 8 uur in de cabine staan. Bij zware geuren wordt de bank tot wel 24 uur behandeld met ozon. Wij geven u hierin graag advies!

Vervangen van vulmateriaal:

Tussen de ondervering en de stoffering. Zit een binnen vulling in de meeste gevallen afgedekt met een dacron  laag. De dacron laag kan worden vervangen en de binnen vulling kan worden gereinigd met een enzymenoplossing.

Onze methode:

Wij reinigen uw bank met een sterke lederontvetter. Hierna zal de bank worden ingevet met onderhoudsmiddel voorzien van een UV filter. Komt de nare geur echter vanuit de binnenkant van uw bank. Kunnen wij  de geur niet verwijderen. U zou dan naar een specialist toe moeten gaan. Die de bank met één van bovenstaande methodes kan ontgeuren.

Ook hierin geven wij u graag advies, u kunt vrijblijvend een offerte aanvragen. Wij streven ernaar om u binnen 24 uur antwoord te geven!

Leren bank ontgeuren