Leren bank reinigen

leren bank reinigenEen leren bank reinigen moet minimaal drie keer per jaar schoongemaakt en ingevet worden om het leer in goede conditie te houden. Heeft u centrale verwarming in huis is vier tot zes keer aan te raden. Daarvoor zijn heel wat middeltjes voorhanden die op internet te vinden zijn. De vraag is of ze ook zo goed zijn voor het leer zelf als mensen willen doen geloven.

Er zijn producten die bewezen hebben de klus aan te kunnen en die niet alleen reinigen, niet alleen de geuren laten verdwijnen, maar ook de meubels in goede conditie achter laten.

Leren bank reinigen – zelf doen

Wilt u uw leren bank zelf reinigen? Kijkt u naar wat voor producten hiervoor nodig zijn. Bekijk de webshop van leer-onderhoud.nl eens voor de beste producten voor het bepaalde type leer. Het is natuurlijk wel van belang om op de hoogte te zijn van welk type leer uw bank is!

Van welk type leer is mijn meubel voorzien?

De te gebruiken onderhoudsproducten zijn afhankelijk van het type leer waar u mee te maken heeft. Weet u niet zeker van welk type leer uw meubelen zijn? U kunt dit eenvoudig en zelf testen!

Leertype test 1

Maak uw duim nat en druk deze gedurende 5 -7 seconden op één plek (al draaiend) in het leder. In de meeste gevallen zal deze plek iets donkerder worden door het vocht.

 • Is deze donkere (natte) plek na ongeveer 10 seconden wachten niet meer zichtbaar?
  Dan heeft u op basis van deze test waarschijnlijk te maken met het zogenoemde gedekverf leder.
 • Blijft de (natte/donkere) plek na 10 seconden nog wel (deels) zichtbaar?
  Dan heeft u op basis van deze test waarschijnlijk te maken met het zogenoemde aniline leder.

Let op! Vertoont het open leer tevens een veloursachtig (harig) effect, dan heeft u vrijwel zeker te maken met het zogenoemde geschuurde leer (pilotenleer, nubuck, suède).

Leertype test 2 

Kras voorzichtig met uw nagel over een niet in het oog vallend deel van uw leren meubel en bekijk of er een duidelijk (lichtere) kras zichtbaar is.

 • Geen kras zichtbaar?
  Dan geldt de uitslag van de eerste Leertype test.
 • Wel een kras zichtbaar?
  Dan heeft u te maken met ‘aniline leder’ dat waarschijnlijk is afgewerkt met een was en/of olielaag (schapenleer is hier een voorbeeld van). Vaak vertoont dit type leer een niet al te egale kleurstelling en heeft het een wat robuuste en natuurlijke uitstraling.

Let op! Is de gemaakte kras minimaal zichtbaar en is het leer egaal van kleur en voelt het glad aan, dan heeft u meestal te maken met een open leer (in dit geval glad volaniline leer). Dit leder is zelfs voor ons nauwelijks te reinigen

Leren bank reinigen – laten doen

Een leren bank reinigen is wat anders als het onderhouden. Bij het onderhouden wordt de bank ingevet. En bij het reinigen wordt er gebruik gemaakt van reinigingsmiddelen om vuilaanslag te verwijderen. Heeft u vervelende geurtjes in uw bank? Of zijn er vlekken ontstaan die u er zelf niet meer uit krijgt. Geen uitdaging is ons te gek maar let op wij kunnen geen open leder kwaliteiten reinigen. Zoals Suede of vol-aniline leder.

Voordelen van leren bank reinigen – laten doen!

Check!Wij reinigen uw bank bij u thuis.

Check!U ziet wat er gebeurd.

Check!U heeft direct contact met de vakman.

Check!U bespaart op de transportkosten.

Check!En ook niet onbelangrijk u hoeft uw meubels geen dag te missen.

Veel mensen kiezen er daarom voor om door ons de leren bank reinigen uit te laten voeren. Wilt u daar meer informatie over of wilt u deskundig advies, vraag dan direct een vrijblijvend een offerte aan. En ontvang binnen 24 uur een antwoord terug!

leren bank reinigen