Viltstift verwijderen uit bank

Viltstift verwijderen
Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Viltstift verwijderenZijn je kinderen druk geweest met viltstiften en hebben ze daarbij per ongeluk ook een stukje bank mee genomen? Of ben je misschien zelf niet handig bezig geweest en zit er een viltstrift streep op je bank? Dan heb je geluk want wij hebben een handig artikel geschreven met tips over viltstift verwijderen!

Glad ondergrond | Viltstift verwijderen

Viltstift vlekken op de gladde ondergronden zijn vaak het makkelijkst te verwijderen. Een speciaal reinigingsmiddel is hier meestal niet eens nodig. Hieronder een paar tips:

1. Gebruik deodorant om de strepen te verwijderen. Spray of rol de deo over de vlek heen en probeer de vlek daarna weg te vegen met keukenpapier of een doekje.

2. Wil het niet lukken met de deo? Dan wordt het tijd voor zwaarder geschut. Nagellak remover kun je voor veel meer dingen gebruiken dan alleen nagellak. Sprenkel een beetje over een wattenschijfje heen en wrijf daarmee over de viltstift. De kans is groot dat de strepen hiermee zo verdwijnen.

3. Ook lijm verwijderaar wil vaak wel helpen bij dit soort vlekken. Dit kun je het beste met een wattenstaafje doen. Als het niet meteen lukt moet je de behandeling een paar keer herhalen maar vaak verdwijnt dan beetje bij beetje de vlek helemaal.

4. Willen de bovenstaande tips niet werken? Probeer het dan eens met spiritus. Breng een klein beetje spiritus aan op een keukenrol en probeer zo de vlek weg te deppen.

Meubelstof | Viltstift verwijderen

Voordat je een speciaal reinigingsmiddel gaat kopen raden we eerst aan om het eens te proberen met witte azijn. Het is een milde zuur die vaak kan helpen bij dit soort vlekken. Wanneer je aan de gang gaat met de azijn zorg er dan voor dat de hele vlek nat is van de azijn. Als de hele vlek nat is kun je er een handdoek overheen leggen. Druk daarna op de handdoek zodat je de vlek gaat deppen. Hierbij is het belangrijk dat je het echt dept, wrijven kan soms de vlek erger maken.

Is de vlek weg? Dan raden we aan om de vlek nog even na te behandelen met water. Zo haal je ook meteen de resten azijn weer weg.

Wil het allemaal niet lukken? Dan raden we de James Vlekkenspray aan. Dit is een product dat ook door professionals gebruikt word en hoogstwaarschijnlijk gaat het hiermee wel lukken! Ook hier is het belangrijk om rustig te werk te gaan. Ga niet schrobben maar voorzichtig deppen en wrijven.

Leder | Viltstift verwijderen

Viltstift op je lederen bank? Geen paniek! Ook daar zijn oplossingen voor. Allereerst is het belangrijk dat je weet met wat voor leder je te maken hebt. Twijfel je hierover? Neem dan eerst even contact met ons op.

Op het internet worden veel tips gegeven met huis, tuin en keukenmiddeltjes maar bij leder raden we echt aan om reinigingsproducten te gebruiken die geschikt zijn voor leder. Leder is erg gevoelig materiaal en met de verkeerde middelen kun je het leder beschadigen.

Leather ink awayVoor viltstift strepen op leder raden we de Leather Strong Cleaner of de Leather Ink Remover.

Wil je de bank liever door een specialist laten reinigen? Neem dan contact met ons op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.