Stoffen bank impregneren voor een snelle schoonmaak

Stoffen bank impregneren
Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Stoffen bank impregnerenNiemand heeft graag vuile meubelen in huis en al helemaal niet die mooie bank in de woonkamer. Als je liever niet urenlang in de weer wilt zijn met schoonmaken dan is je stoffen bank impregneren een ideale manier om werk en tijd te besparen.

Impregneren – wat is dat?

Een stoffen bank impregneren is een methode waarbij je het meubel behandelt tegen vuil en vlekken. De bekleding wordt daarbij ingespoten met een speciale vloeistof die je niet kunt ruiken, zien of voelen. Deze vloeistof zorgt ervoor dat het vuil zich niet aan de vezels kan hechten. Op die manier dringt het vuil de stof niet binnen, maar blijft het er bovenop liggen. Je kunt je bank dan een stuk makkelijker schoonmaken.

Stoffen bank impregneren – de voordelen

Een nieuwe bank of een bank die net gereinigd is kun je best meteen impregneren. Zo kun je de levensduur van de bank aanzienlijk verlengen. Het impregneren van gestoffeerde meubelen heeft tal van voordelen:
Bank in zonlicht

  • Het maakt de stof van je bank waterdicht;
  • Je meubel wordt minder gevoelig voor verkleuring door zonlicht en schimmels;
  • De stof wordt vuilafstotend en is dus minder gevoelig voor bv. vogelpoep, spinnenvlekken of regenstrepen;
  • Je meubel laat zich makkelijker reinigen;
  • De stof gaat veel langer mee.

Textile protector | het ideale product

Wil je je bank impregneren? Dan is de Textile Protector het ideale product. Dankzij deze spray blijft je bank fris en schoon. Textile Protector beschermt je stoffen bank tegen gemorste vloeistoffen, olie of vetten. Door de beschermlaag dringen de vloeistoffen niet meteen in de stof en heb je meer tijd om de vlekken weg te halen. De spray is kleurloos en tast het materiaal van je bank niet aan.

Textile Protector

Impregneren van andere stoffen

Behalve voor stoffen banken impregneren, kun je de Textile Protector ook voor andere zaken gebruiken. Denk maar aan gordijnen, tafellinnen, wandtextiel, lampenkappen en tuinkussens. Maar ook wandtextiel, sport- en regenkleding, zonnewering en autobekleding hebben baat bij een behandeling met deze spray.

Je stoffen bank laten impregneren

Laat je dit werkje liever over aan een professional? Dat kan!
Neem dan gewoon even contact met ons op. Wij willen dit klusje graag voor je klaren.