Fluwelen bank | Reinigen en onderhouden

Fluwelen bank en stoelen
Gemiddelde leestijd: 2 minuten

Fluwelen bank en stoelenFluweel is een fantastische stof: zacht, aangenaam en lekker luxueus. En bovendien is het weer helemaal in. Kortom: een fluwelen bank in je woonkamer móet je gewoon hebben. Maar hoe hou je zo’n meubel in topconditie? Met onze tips is dat is verrassend makkelijk.

Fluweel: een bijzondere stof

Bij fluweel staan de pluizen rechtop, in tegenstelling tot bij andere stoffen. Dat geeft de stof zijn eigen look. Ze voelt niet alleen erg zacht aan maar bovendien verandert ze ook van kleur als je erover wrijft. Een fluwelen bank is daardoor erg chique en nooit saai.

Fluwelen bank reinigen en onderhouden

Met zo’n mooi meubel in huis wil je natuurlijk dat je fluwelen bank zijn luxe uitstraling lang kan behouden. Omdat fluweel een erg gevoelige stof is mag je nooit hard wrijven bij het schoonmaken want dan maak je de pluizen kapot. Bovendien moet je producten gebruiken die geen schade kunnen toebrengen. Kijk daarom goed bij het product of het wel geschikt is voor fluweel. In de webshop van MeubelVisie.nl vind je een handige categorie speciaal voor textiel reinigingsproducten.

Twijfel je over het reinigingsmiddel? Neem dan altijd even contact op! Het verkeerde reinigingsmiddel kan er voor zorgen dat het fluweel beschadigd raakt.

Een beschermlaag aanbrengen

Textile ProtectorAls je fluwelen bank goed gereinigd is kun je meteen ook een beschermlaag aanbrengen. Door de stof te impregneren zal ze later minder snel vuil worden. Het aanbrengen van een beschermlaag op je fluwelen bank kun je eventueel zelf doen met de Textile Protector.

Ben je niet zo handig of laat je het liever aan een professional over? Neem dan contact met ons op en dan regelen wij het voor je!

Fluwelen bank gezocht!

Heb je nog geen fluwelen bank maar ben je na het lezen van dit artikel toch enthousiast geworden? Neem dan eens een kijkje in de webshop van Lumz.nl. Op deze webshop vind je een ruim aanbod van fluwelen banken, stoelen of poefs. En voor de prijs hoef je het niet te laten!

Heb je nog vragen of opmerkingen over het schoonmaken of in conditie houden van je fluwelen bank? Neem dan contact met ons op.

Bruine fluwelen bank