Leder onderhoud tips

Gemiddelde leestijd: 2 minuten Leer is duurzame dierenhuid. Bank leer geeft een luxe uitstraling, om deze uitstraling te behouden is onderhoud zeer raadzaam.

Bank van leder
Gemiddelde leestijd: 2 minuten

Bank van lederLeder is een duurzame dierenhuid. Al vroeg in onze geschiedenis heeft de mensheid ontdekt dat leder het leven aangenamer kan maken en dat het bijna niet te vervangen is door een ander soort materiaal. Alleen een natuurproduct als leder kan mooi en tegelijk ook erg veelzijdig en doelmatig zijn.

Meubel leder

  • leer behoeft weinig onderhoud.
  • leer regelmatig afstoffen, en dan het juiste onderhoudsmiddel gebruiken.
  • om bank leer soepel en in juiste conditie te houden adviseren wij Leather care & color te gebruiken.
  • om de kleur van verschoten leer te verbeteren kunt u aquacolor gebruiken.

Leathercleaner

Gebruiksaanwijzing bank leer onderhoudsmiddel:

Voor gebruik goed schudden. 
Leathercleaner met een schone zachte doek inwrijven. Daarna met een zachte doek droogwrijven. Leathercleaner is geschikt voor aniline semi-aniline evenals afgedekte leersoorten.

Niet geschikt voor nubuck en suède.

Leather care & color

Gebruiksaanwijzing bank leer onderhoudsmiddel:

Voor gebruik goed schudden.
 Leather care & color met een schone zachte doek inwrijven. Daarna ± 2 minuten laten drogen en met een zachte doek uitwrijven. Leather care & color is geschikt voor aniline, semi-aniline, evenals afgedekte leersoorten.Niet geschikt voor nubuck en suède.

Aquacolor

Gebruiksaanwijzing bank leer onderhoudsmiddel

Voor gebruik goed schudden Aquacolor dun aanbrengen en met een schone zachte doek inwrijven. Daarna ± 15 minuten laten drogen en met een droge doek uitwrijven. De Aquacolor is zeer geschikt om de kleur te verbeteren, en is geschikt voor aniline, semi-aniline, evenals afgedekte leersoorten.

Niet geschikt voor nubuck en suède.

Leer verzorgingsset

Gebruiksaanwijzing bank leer onderhoudsmiddel

Leather protection set is een leer verzorgingsset voor het onderhouden, beschermen, voeden en reinigen van vele soorten leer. De set bevat een flesje kleurloze Leder Beschermer, een flesje Leder Reiniger en een spons. De producten uit deze set zijn geschikt voor het reinigen, voeden en optimaal te beschermen van gedekverfd, semi-aniline en gladde volaniline leersoorten.

Niet voor Nubuck, Suède, Wax-leer of Pull Up leer.

Leder onderhoudsadvies

Het advies is om het leer bij intensief gebruik circa vier maal per jaar te reinigen en daarna behandelen met een onderhoudsmiddel. Bij minder zwaar gebruik volstaat dit onderhoud tweemaal per jaar.