Bank bekleding reinigen

Op je mooie bank ben je natuurlijk zuinig. Krijg je er vlekken op dan maak je dit schoon. Eens in de zoveel tijd even lekker reinigen, maar hoe doe je dat? Bank bekleding reinigen zijn er een heleboel tips en producten.

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

bank bekleding reinigenSoms is het best verleidelijk om met je bord op schoot voor de tv te zitten. Maar net zoals een wit t-shirt lijkt een bank vuil aan te trekken. Voordat je het weet ligt die spaghettisliert naast je, pal op je mooie stoffen kussens. Om nog maar niet te spreken over kinderhandjes en kattenpootjes.

Gelukkig weten wij raad en hebben wij een aantal gouden tips om je bank bekleding te reinigen.

Stoffen bank bekleding reinigen

Een ongelukje

Heeft Felix de kat zijn blaasje geledigd op jouw prachtige stoffen bank? Hoe moet je dan de bank bekleding reinigen? Grijp als eerste naar de keukenrol en probeer zoveel mogelijk van de urine op te nemen. Behandel de vlek daarna met een sopje van biotex en dep het droog met een handdoek. Spray er als laatste een verdunde azijnoplossing op – zo ruikt het weer lekker fris.

Haren

Zo’n donzige kat naast je op de bank is natuurlijk heerlijk, maar binnen de kortste keren lijkt je bank een tweede pluizige laag te hebben. De haren kun je gemakkelijk verwijderen door plakband om je hand te binden en met de plakkende laag over de bank te deppen. Ook een rubberen handschoen kan hierbij van pas komen. Wrijf hiermee de haren los van het stof en zuig ze op met de stofzuiger.

Rode wijn

Ai, rode wijn geknoeid op je bank? Doe dan vlug een beetje afwasmiddel met water en een scheutje azijn op een doek en dep dit op de wijnvlek. Vervolgens wrijf je dat voorzichtig uit met een natte spons en spoel je het af met schoon water. Wat ook goed werkt is witte wijn over de vlek gieten.

Voor algemene vlekken

Spuit een beetje Textile Foam Cleaner op de vlek en ga er daarna met een doek over.

Leren bank bekleding reinigen

Pen

Uitgeschoten met je balpen? Wrijf over de strepen met een witte doek, doordrenkt in 70% alcohol.

Vlekken

Over het algemeen werkt een sopje met groene zeep uitstekend voor verschillende soorten vlekken. Maar u kunt het beste een flesje Leather Soft Cleaner in huis hebben (niet geschikt voor Nubuck leer). Het is een reinigingsmiddel op waterbasis dat niet de originele kenmerken of de finishlaag van het leer aantast

Velours bank bekleding reinigen

Pen

Melk, gezond voor elk. Ook prima om een streep van een balpen mee te verwijderen!

Vlekken

Op je velours bank ben je natuurlijk zuinig. Zitten er toch een aantal vlekken op? Maak dit dan schoon met shampoo. Doe dit op de vlek en wrijf erover met een vochtige doek. Als laatste dep je de plek droog met keukenrol.

Voor algemene vlekken

Voor alle vlekken kunt u ook een SOS Textile Stain Remover set  in huis halen.  Dit is zeer effectief op zowel oude als verse vlekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.