Je bankstel schoonmaken doe je zó!

Bankstel schoonmaken
Gemiddelde leestijd: 4 minuten

Bankstel schoonmakenJe bankstel schoonmaken is een hele klus, maar met het juiste advies kun je makkelijk zelf aan de slag. Maar let op: elke bekleding is anders, dus je kunt niet zomaar alle adviezen op je eigen bank gaan uitproberen.

Heb je toch twijfels? Neem dan even contact met ons op. Wij geven je graag raad en kunnen je bankstel ook voor jou schoonmaken.

Een stoffen bankstel schoonmaken

Hieronder vind je onze tips om zelf een stoffen bankstel schoon te maken.

Urine verwijderen met Biotex:
Als je bank bevuild is met urine, kun je het beste Biotex gebruiken. Neem zoveel mogelijk vocht op met keukenrol papier en maak daarna een sopje met Biotex. Dep je bankstel met het mengsel en een spons en dep vervolgens de bank droog met een witte handdoek.

Plantenspuit

Ontgeuren met schoonmaakazijn:
Maak een oplossing van 50% schoonmaakazijn en 50% water. Doe dit in een plantenspuit en sproei het over je bankstel.
Met ontvetter of soda:
Je kunt je bankstel schoonmaken door er ontvetter op te spuiten en hem vervolgens met een spons en warm water af te nemen. Wrijf nog even na over de vlekken met een witte handdoek. Leg nu een laken over het bankstel en strijk dit. Deze methode kun je ook toepassen met een zacht wasmiddel. Je bankstel schoonmaken kan ook met een paar scheppen soda in warm water. Neem je bank af met een spons, en reinig na met schoon water.
Vlekken verwijderen met shampoo, haarspray of melk:
Om vlekken uit velours of suède te verwijderen gebruik je shampoo. Breng die onverdund aan op de vlek en dep de vochtige plek droog. Je kunt ook haarspray gebruiken: spray over de vlek en veeg weg met een schone doek. Een penstreep op een velours bankstel verwijder je dan weer met melk. Sprenkel de melk op de vlek en veeg ze weg.
Bankstel schoonmaken met tapijtreiniger:
Om je bankstel te reinigen met een tapijtreinigingsmachine, moet je wel een beetje handig zijn. Let dus op, anders maak je de situatie nog erger.

Een lederen bankstel schoonmaken

Hieronder vind je onze tips om zelf een lederen bankstel schoon te maken.

Je bankstel schoonmaken met karnemelk of wolwasmiddel:
Zowel karnemelk als wolwasmiddel zijn prima producten om je bankstel te reinigen. Na het schoonmaken kun je de bank weer invetten met ledervet.

Olijfolie

Gebruik uierzalf of olijfolie:
Uierzalf laat je een paar minuten intrekken wrijf je daarna uit met een katoenen doek. Om je bankstel schoon te maken met olijfolie, doe je een geut olijfolie in een emmer water. Daarmee sop je je lederen bankstel af.
Je bankstel onderhouden met babyolie:
Smeer je bankstel in met wat babyolie op een doek. Laat dit even intrekken en wrijf het uit met een schone katoenen doek.
Ballpoint verwijderen met alcohol:
Sprenkel wat alcohol (70%) op een witte doek en verwijder daarmee de ballpointstrepen.
Je bankstel schoonmaken met groene zeep, melk of Spa rood:
Groene zeep kun je gebruiken voor stoffen én lederen bekleding. Maak gewoon een sopje en geef je bank een opfrisbeurt. Neem hem daarna af met schoon water. Voor hardnekkige vlekken gebruik je pure groene zeep. Wil je iets sneller werken? Gebruik dan Spa rood. Doe het water in een plantenspuit met vernevelaar en sproei het over je bankstel. Het koolzuur zorgt ervoor dat het vuil losweekt, zodat je het kunt verwijderen met een schone doek. Ook melk is een prima poetsproduct. Voeg daarvoor twintig druppels terpentijn toe aan een half glas melk.

Je bankstel ontgeuren

Bankstel ontgeurenVaak is je bank schoonmaken alleen niet genoeg, want soms blijven er nare geurtjes hangen. Je kunt je bankstel ontgeuren met schoonmaakazijn: maak hiervoor een oplossing van 50% schoonmaakazijn en 50% water. Doe dit in een plantenspuit en besproei daarmee je bankstel.

Ook baksoda kun je hiervoor gebruiken. Strooi de soda over je bankstel en laat hem een nacht inwerken. Stofzuig je bank grondig de volgende dag en herhaal dit proces indien nodig.

Wil je toch liever professionele reinigingsmiddelen gebruiken? Of wil je liever dat een expert je bank schoonmaakt? Neem dan zeker even contact met ons op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.