Schoonmaakgids voor het reinigen van meubelen

Gemiddelde leestijd: 2 minuten Deze schoonmaakgids is tot stand gekomen in samenwerking met Homeworks.nl en helpt je bij het schoonhouden van je meubels.

Gemiddelde leestijd: 2 minuten

In vrijwel elke kamer in het huis zijn meubelen aanwezig en deze zijn een belangrijk onderdeel van het huishouden. Met het oog op duurzaamheid en hygiëne is het erg belangrijk dat de meubels goed schoon gehouden worden. Deze schoonmaakgids is tot stand gekomen in samenwerking met Homeworks.nl en helpt je bij het schoonhouden van je meubels.

schoonmaakgids voor het reinigenReinigen van houten meubels

Elke soort hout vraagt zijn eigen manier van reinigen. Voordat je een van de onderstaande methodes uitprobeert, is het verstandig om het een klein beetje uit te testen op een onopvallende plek op het meubel. Hout reageert niet altijd hetzelfde en het kan voorkomen dat hout gaat verkleuren. Eiken houten meubels kun je het beste reinigen met lauw bier. Wrijf het lauwe bier in de lengterichting van de houtnerfen. Het hout mag niet nat worden. Teakhouten meubels kun je beste reinigen met groene zeep. Krassen op het hout kunnen behandeld worden met een retoucheerstift. Deze stift dient uiteraard wel in dezelfde kleur te zijn als het hout en moet daarna droog worden geföhnd. Een kras kan ook verborgen worden door er met een walnoot overeen te wrijven.

Reinigen van stoffen meubels

schoonmaakgids Het is raadzaam om stoffen meubels regelmatig te stofzuigen met een meubelopzetstuk. Een vlek op een stoffen meubel kan verwijderd worden met koolzuurhoudend water. Reinigen kan het beste gebeuren met een vochtige microvezeldoek. Werkt dit niet? Je kunt ook een droge microvezeldoek gebruiken in combinatie met vlekkenverwijderaar.

Kunststof reinigen

Kunststof is te reinigen met normaal water en alkali vrije zeep. Maak de vieze plek vochtig en dep deze vervolgens droog met een handdoek. Vetvlekken kan het beste gereinigd worden door citroen. Breng deze aan op de vlek en dek deze vervolgens een vochtige doek.
Tot slot: maak textiel nooit nat en probeer een vlek op textiel deppend te reinigen.

Schoonmaakgids

Wilt u meer reinigingstips kijk op de site van kijk op meubelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.