Bank onderhoud, hoe doe je dat?

Gemiddelde leestijd: 3 minuten Bij aanschaf van een nieuwe bank ziet alles er nieuw en fris uit. Hoe ga je met je bank om tijdens gebruik? Na een tijd kunnen er plooien, krassen of hoe kan het ook anders, vlekken op je nieuwe bank komt, en ziet het er niet meer zo mooi en nieuw uit als bij aanschaf. Het belangrijkste is daarom de juiste onderhoud.

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

bank onderhoudBij aanschaf van een nieuwe bank ziet alles er nieuw en fris uit. Hoe ga je met je bank om tijdens gebruik? Na een tijd kunnen er plooien, krassen of hoe kan het ook anders, vlekken op je nieuwe bank komt, en ziet het er niet meer zo mooi en nieuw uit als bij aanschaf. Het belangrijkste is daarom het juiste onderhoud toepassen. Bank onderhoud doe je daarom regelmatig, om de levensduur te verlengen.

Bank onderhoud, hoe hou je het schoon

bank onderhoudBij bank onderhoud in het algemeen is het belangrijk dat de gehele bank zo veel mogelijk vuil en stof vrij blijft. Dit kan je doen door de stoffen bank regelmatig te stofzuigen. En eens in de twee weken af te nemen met een vochtige doek het liefst een witte handdoek. Kijk wel uit bij het afnemen dat de stof niet te nat wordt, het gaat alleen om het afnemen van het zouten, vuil, en lichaamsvetten. Om te voorkomen dat de bank gaat verkleuren, is het belangrijk dat de bank niet in direct daglicht staat. Ook om constant op een vaste plek te gaan zitten kan ervoor zorgen dat de bank gaat verkleuren en vervormen, wissel daarom regelmatig je zit plek af.

Nieuwe stoffen bank impregneren

Mocht je een nieuwe stoffen bank aanschaffen, wil je de bank ook mooi en schoon houden.  Het impregneren van je bank is dan zeker het overwegen waard. Zo is uw bank goed beschermd tegen water, vetten, en oliën. Deze substanties krijgen geen kans een blijvende vlek worden. Het is ook wel slim om bij het aanschaffen van een nieuw bankstel er gelijk de nodige onderhoudsmiddelen bij te vragen en vergeet vooral niet naar de garanties te vragen mocht een vlek niet te verwijderen zijn.

Soorten stof

Bij het onderhouden van je bank moet je wel goed weten met wat voor soort stof je te maken hebt. Om zo veilig bepaalde handelingen te kunnen uitvoeren. Voor banken bestaan er best aardig wat verschillende soorten stof. De belangrijkste daarvan zijn de natuurlijke materialen, synthetische materialen en half synthetische materialen.

Natuurlijk materialen

  • Katoen
  • Mohair
  • Linnen
  • Zijde

bank onderhoudHalf Synthetische materiaal

  • Viscose.

Synthetisch materialen

  • Nylon
  • Polyamide
  • Polyester
  • Acryl
  • lycra

Vlekken behandelen in het algemeen

Het kan gebeuren dat er op je bank wordt geknoeid, of met wat voor reden ook, een vlek of vuiligheid op je mooie bank komt. Wil je een vlek gaan verwijderen met een product, moet je dit eerst even gaan testen op een plek wat niet zichtbaar is.

Gemorst met een vaste substantie? Is dit verwijderen met een lepel, probeer zo min mogelijk in het weefsel te drukken. Maak dit droog door te deppen met schone theedoek wel het liefst een witte!

Is er gemorst met een vloeibare substantie? Dit deppen met schone witte theedoek, ga dit vooral niet in de stof wrijven! Dranken zijn te verwijderen met lauw water. Zo vaak als nodig is deze behandeling herhalen. En dit föhnen om na het drogen kringen te voorkomen.

Bank onderhoud producten

Twijfel je over het bank onderhoud of over de meubelstof? Kan je altijd kiezen voor de Cleantex Vlekkenspray. Dit product is zeer effectief en veilig te gebruiken op bijna alle meubelstoffen.

Alle meubelstoffen

Textile & Leather Protector

Voor natuurlijke materialen

Cleantex

Voor synthetische materialen

Microvezel Cleaner

Voor half synthetische materialen

Microvezel Cleaner

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.