Bank reinigen met koolzuur

Gemiddelde leestijd: 2 minuten In Frisdranken, spa rood en bier zit koolzuur, wat we allemaal wel kennen. Het koolzuurgas C02 veroorzaakt een bruisend effect en wordt veroorzaakt door het oplossen van koolstofdioxide in vloeistof ook wel carboniseren genoemd.

Gemiddelde leestijd: 2 minuten

bank reinigen met koolzuurIn Frisdranken, spa rood en bier zit koolzuur, wat we allemaal wel kennen. Het koolzuurgas C02 veroorzaakt een bruisend effect en wordt veroorzaakt door het oplossen van koolstofdioxide in vloeistof. Ook wel carboniseren genoemd.

BANK REINIGEN MET KOOLZUUR TECHNIEK

Bank reinigen met koolzuur is een Amerikaanse uitvinding gedaan door Chemdry. Chemdry heeft hierdoor een keten van franchisehouders kunnen opstarten om met deze techniek meubels en tapijt te reinigen.

HOE WERKT DAT KOOLZUUR ALS REINIGINGSMIDDEL

Het idee van een bank reinigen met koolzuur zijn de onnoemelijk vele kleine belletjes water die uit elkaar spatten. Door een koolzuuroplossing op het tapijt of meubelstof te spuiten. Spatten de koolzuur belletjes uit elkaar. Het idee is dat hierdoor het vuil loskomt van de vezels waardoor het eenvoudig kan worden opgezogen met een waterstofzuiger.

IS HET VOLDOENDE TE REINIGEN MET KOOLZUUR?

Alleen reinigen met koolzuur blijkt toch niet altijd voldoende te zijn. Om de vervuiling op meubels en tapijten makkelijk te verwijderen is er vaak ook een reinigingsmiddel nodig. Stel dat u uw bank hiermee laat reinigen. Wordt de bekleding eerst ingespoten met een reinigingsmiddel. Door het reinigingsmiddel wordt het vuil al losgeweekt van de vezels. Vervolgens wordt er een koolzuur oplossing over het bank gespoten. Waarna de koolzuuroplossing weer wordt verwijderd door een waterstofzuiger. Wanneer het goed gewerkt heeft is dan het vuil en het water uit uw bank verdwenen.

VOORDELEN VAN EEN KOOLZUURREINIGING

Het grootste voordeel van een koolzuur reinigingsmethode is dat het tapijt of uw bank snel weer droog is. Vaak binnen een uur kunt u weer gebruik maken van uw meubels. Vooral voor kantoren is het een ideale reinigingsmethode.

IS KOOLZUUR REINIGING DE BESTE REINIGINGSMETHODE?

Nee, koolzuur is niet de beste reinigingsmethode. Eigenlijk is geen enkele reinigingsmethode als de beste methode te bestempelen. Er zijn verschillende reinigingsmethode die kunnen toegepast worden. De beste reinigingsmethode is voor elke situatie weer anders. Het verschil zit in het materiaal en de ernst van de vervuiling,

Een leren of stoffen bank reinigen kan dus op verschillende manieren worden uitgevoerd. Een goede meubelreiniger kan gebruik maken van deze verschillende reinigingsmethodes en zal voor u de beste optie kiezen waar het meest optimale resultaat mee behaald kan worden.