Bank ontgeuren tips

Gemiddelde leestijd: 3 minuten Waarom lukt het bij een bank ontgeuren in veel gevallen niet, om een vervelende geur eruit te halen? Komt door het feit dat in veel gevallen alleen gebruikt wordt gemaakt van een ontgeurmiddel of een maskeermiddel. Het geheim om uw bank te ontgeuren ligt besloten in het reinigen van de bank.

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

bank ontgeurenWaarom lukt het bij een bank ontgeuren in veel gevallen niet, om een vervelende geur  eruit te halen? Komt door het feit dat in veel gevallen alleen gebruikt wordt gemaakt van een ontgeurmiddel of een maskeermiddel. Het geheim om uw bank te ontgeuren ligt besloten in het reinigen van de bank.

Zonder de bank te reinigen kunt u nooit de geur van nicotine of katten urine uit uw bank verwijderen. Het allerbeste resultaat heeft u wanneer u de bank professioneel laat reinigen en ontgeuren. In circa 98% van de gevallen kan een professionel de geur verwijderen. In sommige gevallen zal er nog een restgeur achterblijven. De rest geur verdwijnt na circa 10 dagen vanzelf.

BANK ONTGEUREN, VOOR WELKE GEUREN

De meest uiteenlopende geuren kunnen worden aangepakt en verwijderd. Denk aan:

  • Katten urine
  • Braaksel
  • Sigarettengeur
  • Nicotine
  • Formaldehyde gas

BANK ZELF ONTGEUREN

Wilt u zelf uw bank ontgeuren? Is het van belang om de bank eerst goed te reinigen. Niet alleen op de plek waar bijvoorbeeld de kat heeft gesproeid maar ook de omliggende delen van de plek. En bent u toch bezig reinig gewoon de hele bank.

Mijn voorkeur gaat uit naar de textile protection set. Hier zit een foam reiniger in die op vrijwel alle zitmeubels van stof veilig te gebruiken is. De set bevat gelijk een intensief reinigingsmiddel, een protector en een bijsluiter hoe u zelf makkelijk vlekken kunt verwijderen. Eigenlijk is het een soort EHBO doos voor uw stoffen meubels. Dus zorg dat u dat in huis heeft.

Wanneer u de bank goed gereinigd heeft met de foamcleaner kunt u de bank insprayen met een textile refresher. Deze bevat actieve enzymen die de resterende geur moleculen opvreten. Bent u nog niet tevreden met het resultaat kunt u de volgende dag de bank nogmaals insprayen met de textile refresher.

BANK LATEN ONTGEUREN

De bank ontgeuren en dit laten doen heeft een aantal voordelen. Een professionele meubelreiniger doet dagelijks niks anders als het reinigen en ontgeuren van banken en fauteuils. Hij is er bedreven in en heeft de juiste apparatuur en middelen. Wanneer we uitgaan van een stoffen bank waar een nicotine geur in zit. Zal een meubelreiniger de hele bank reinigen met een dieptereiniging machine. Behalve de geurmoleculen verwijderd hij ook huisstofmijt en ander vuil waar u misschien geen weet van heeft. Omdat de meubelreiniger de bank intensief reinigt bent u al een groot deel van de geur kwijt. Wanneer de meubelreiniger gebruik maakt van een dieptereiniging machine zal hij een enzymen preparaat in de bank spuiten. De enzymen zorgen er dan voor dat de laatste geurmoleculen worden verwijderd. In heel veel gevallen zal de geur helemaal verdwenen zijn. In enkele gevallen blijft er een restgeur achter. De restgeur zal in de komende dagen steeds minder worden.

Wanneer u een meubelreiniger uitzoekt om uw bank te ontgeuren. Vraag dan altijd hoe het zit met de behandeling na een bank ontgeuren. Zodat u niet voor onverwachte verrassingen komt te staan!