Bank reinigen met stoomreiniger

Bank reinigen met stoomreiniger
Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Bank reinigen met stoomreinigerEen fijn bankstel is onmisbaar in elke woonkamer. Dit is dan ook het meubel dat bij een gemiddeld huishouden het meest intensief gebruikt wordt. Logisch dat een goed onderhoud en reiniging van je bank dus belangrijk is, maar hoe zorg je daarvoor? Eigenlijk zou je je bank om het jaar een keer goed moeten (laten) reinigen. Er zijn vier manieren om uw stoffen bank te reinigen: de sproei extractie methode, poedermethode, koolzuurmethode of je bank reinigen met stoomreiniger. Hieronder wordt die laatste methode verder toegelicht.

Bank reinigen met stoomreiniger

Door met stoom uw bank te reinigen, zal de bank weer schoon worden en verdwijnen nare geurtjes. De stoomreiniger reinigt grondig, heeft een vrij korte droogtijd en het laat bacteriën verdwijnen. Er wordt ook wel gezegd dat het reinigen met een stoomreiniger schoner is dan reinigen met schoonmaakmiddel. Dit omdat schoonmaakmiddel vaak resten achterlaat, waar zich dan ook weer vuil aan kan gaan hechten. Wat een professionele meubelreiniger zal voorkomen door de bank na te spoelen met schoonwater. Als je kiest voor je bank reinigen met stoomreiniger is dit niet het geval, je reinigt immers alleen met stoom.

Aan de slag met stoomreiniger

Een stoomreiniger werkt eenvoudig. Je doet eerst water in de machine, vervolgens verwarmd de machine het water tot de temperatuur gestegen is tot ca. 100 graden. Als je besluit om aan de slag te gaan met de stoomreiniger, houdt dan de volgende aanwijzing in gedachten: zorg dat je het vuil ook direct weer opzuigt. Zo kan de stoom/het vocht niet in de vlek trekken en deze niet uit laten lopen. Voor het bank reinigen met stoomreiniger moet je ook goed letten op de bijgeleverde accessoires. Iedere bank is anders van model, dus de juiste opzetstukken zijn belangrijk.

Niet elke bank is hetzelfde

Een stoffen bank reinigen met stoomreiniger is dus mogelijk, maar houdt er wel rekening mee dat niet elke stof hetzelfde is. Net als niet elke stoomreiniger hetzelfde is. Een geschikte stoomreiniger kost toch al gauw 4000 euro. Wees dus voorzichtig en laat je eerst goed informeren. Een stof als wol zal niet zo goed reageren op een behandeling met stoom! Bij twijfel is het dus het beste om een vakman in te schakelen behalve dat een vakman weet wat hij doet maar ook omdat een professionele machine nu eenmaal veel te duur is, om voor een enkele keer je bank te reinigen. Een goede meubelreiniger kiest er altijd voor om de bank te reinigen met de juiste machines zoals een sproei-extractie machine waarin de reinigingsvloeistof wel wordt verwarmd, maar lang niet zo warm als 100 graden. Je loopt dan geen enkel risico.

Het resultaat zal veel beter zijn dan wanneer je zelf aan de slag gaat met een stoomreiniger en zo gaat je bank uiteindelijk langer mee!