Droogijs reinigen: een revolutie in meubelreiniging?

Droogijs reinigen
Gemiddelde leestijd: 2 minuten

Droogijs reinigenDroogijs is koolzuur dat onder hoge druk is samengeperst en bij een temperatuur van min 80 graden tot kleine ijskorreltjes wordt vermalen. Droogijs reinigen wordt al langer gebruikt in de auto-industrie maar voor meubels is het vrij nieuw.

Hoe werkt droogijs reinigen?

De korrels droogijs worden vanuit een hogedrukreiniger met hoge snelheid op het textiel gespoten. Het vuil dat rond de vezel van de meubelbekleding zit, bevriest daardoor heel even, barst en brokkelt ten slotte van de bekleding af. Door het grote temperatuurverschil tussen het droogijs en de omgeving, exploderen de ijskorrels en wordt de impact tot 700 keer groter. Het vuil wordt dus met kracht weggeblazen. Het enige wat je nadien nog moet doen, is je meubel even stofzuigen en dan is het weer helemaal schoon.

Voordelen van droogijs reinigen

Droogijs reinigen is milieuvriendelijk!Er zitten verschillende voordelen aan deze manier van reinigen. Het grootste voordeel is ongetwijfeld dat de methode milieuvriendelijk is. Het vrijgekomen CO2 is onschadelijk en draagt dus niet bij aan het broeikaseffect. Daarnaast is het perfect voor stoffen die je niet nat mag schoonmaken, zoals bijvoorbeeld linnen.

Nadelen van droogijs reinigen

Hoewel deze methode veilig is voor stoffen die niet nat mogen worden, kan het niet gebruikt worden voor delicate of antieken stoffen. Het belangrijkste nadeel van deze methode is echter dat het niet goedkoop is. Toch is het een goede oplossing bij projectmatig gebruik. Bijvoorbeeld bij mogelijke omzetderving van een bioscoop of restaurant. Bij gewone reiniging kan het langer duren voordat de meubels weer in gebruik genomen kunnen worden en dat kost geld. Het reinigen met droogijs kost dan misschien iets meer maar als het bedrijf weer sneller open kan kan dat juist weer geld schelen.

Conclusie

Droogijs reinigen is een tamelijk nieuwe methode om meubels schoon te maken, maar het is geen wondermiddel. Voor oppervlakkig vuil dat om de vezel heen zit is het een prima oplossing. Maar vuil dat in de vezel is doorgedrongen wordt niet aangepakt. Bovendien is het een dure methode die alleen in specifieke gevallen een uitkomst biedt.

Meer weten over deze manier van reinigen? Schroom dan niet maar neem gewoon even contact met ons op!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.