Hondenharen verwijderen

hondenharen verwijderen
Gemiddelde leestijd: 3 minuten

hondenharen verwijderenNet als veel andere landen in de wereld, is Nederland een echt hondenland. We houden ontzettend veel van onze aaibare vriend en dat blijkt ook wel, want ons kikkerlandje telt momenteel maar liefst 2,2 miljoen honden. Dat is een heleboel gezelligheid bij elkaar, maar het betekent ook een behoorlijke hoeveelheid hondenharen. Van de meeste hondenbezitters mag de viervoeter op de bank. Gezellig toch? Maar het beestje verliest zijn haren en dat is toch minder leuk. Je zult daarom aan de bak moeten en de hondenharen verwijderen voor het er teveel worden.

Kind kan de was doen

Is hondenharen verwijderen ingewikkeld of valt het wel mee? Dat ligt niet alleen aan de manier waarop je het doet, maar ook aan welke middelen je erbij gebruikt. Ook het soort bekleding kan het verschil maken. Op een gladde bank is het natuurlijk makkelijker dan op een stoffen exemplaar. Kan een kind de was doen? Ja en nee dus :).

Hondenharen verwijderen met tape.

ducktap grijsEen van de methodes om mee aan de slag te gaan is om een breed stuk tape (plakband) over de bank te halen en de haren daaraan laten vastkleven. Dat werkt best goed, maar kost wel even tijd.

Hondenharen verwijderen met de stofzuiger

Een andere wijze van het verwijderen van de hondenharen is om de haren eerst los te borstelen en deze vervolgens door de stofzuiger op te laten zuigen. Die heeft daar geen enkele moeite mee, dus is het zeker te doen.

Nog meer manieren

Dalmatiers bankEr zijn nog meer manieren om van hondenharen verwijderen een klein feestje te maken. Denk bijvoorbeeld aan een raamwisser. Als je deze over de bank haalt, pikt de wisser heel wat haren op, die je er vervolgens weer met een doek vanaf kunt halen.

Een huishoudhandschoen is ook een voorbeeld van een goede manier om de haren vaarwel te zeggen. Een enigszins natte handschoen houdt alle haren vast als je over deze plekken heen gaat. Ook een kledingborstel kan het gewenste resultaat opleveren. Na het werken met de stofzuiger kan de borstel dan aanvullend de laatste haartjes verwijderen.

Je wordt er moe van

hondjeJe hond is je vriend, je knuffelt, je stoeit en het is gezellig. Het dier is een belangrijk lid van het gezin, of is jouw trouwe lobbes. Hoe klein of hoe groot je lieverd ook is, je kunt toch niet eisen dat het beestje niet op de bank mag? Iedereen zijn of haar eigen keuze, maar voor degene waarbij de je bankstel ook van de hond is: maak het probleem niet erger dan het is. Je kan ook altijd nog een extra deken voor je hond op de bank plaatsen.

Als je hond haren verliest is er heus nog geen man over boord. Manieren genoeg om deze te verwijderen, zoals je hebt kunnen lezen. Je wordt er misschien wat moe van, maar je krijgt er heel veel liefde voor terug en dat heb je er uiteraard heel graag voor over. Heb je nog vragen? Of last van haren die je echt niet kunt verwijderen? Neem dan gerust contact met ons op.