Kat op de bank geplast

Gemiddelde leestijd: 3 minuten Heeft uw kat op de bank geplast? Het geeft een doordringende stank in de huiskamer. Natuurlijk bent u zelf direct aan de gang gegaan met allerlei reinigingsmiddelen maar zonder succes. Waarschijnlijk had u nog de hoop dat de geur met een paar weken wel minder zou worden. Maar zelfs na een paar weken stinkt de hele huiskamer nog naar de katten urine.

Kat op de bank
Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Kat op de bankHeeft uw kat op de bank geplast? Het geeft een doordringende stank in de huiskamer. Natuurlijk bent u zelf direct aan de gang gegaan met allerlei reinigingsmiddelen maar zonder succes. Waarschijnlijk had u nog de hoop dat de geur met een paar weken wel minder zou worden. Maar zelfs na een paar weken stinkt de hele huiskamer nog naar de katten urine.

Kat op de bank geplast? Elk plasje is weer anders!

We kunnen onderscheid maken in verschillende plasjes. Het ene plasje stinkt erger als het andere plasje. Sommige plasjes zijn makkelijk te reinigen andere plasjes kosten weer wat meer moeite.

Zo heb je verschil in een beetje sproeien of echt plassen. Is het een kater of een poes. Of betreft het een zieke kat met nier of blaas problemen.

Kattenurine voorkomen

Is kattenurine te voorkomen op de bank? Moet ik vaak teleurstellend beantwoorden. Kat op de bank geplast? Wanneer u katten heeft is het niet te voorkomen.

Maatregelen nemen

Laat uw kat niet alleen in de woonkamer. Zet voldoende kattenbakken neer. Gebeurt het vaak laat de kat controleren op nier of blaas problemen. Maar wat ik als kattenliefhebber toch ook wil meegeven. Kijk eens naar wat u uw kat te eten geeft.

Voedingspatroon veranderen

Dit is misschien niet zo makkelijk. Vooral oudere katten kunnen lastig over te wennen zijn op een nieuwe voeding. Maar voor de gezondheid van uw kat zeker de moeite waard.

Een kat is van nature een roofdier welke niet heel veel drinkt. De reden hiervoor is dat een kat van nature zijn vochtbehoefte uit hun prooidieren haalt.

Toch word een kat vaak droogvoer als maaltijd voorgeschoteld. Hierdoor moet een kat wel veel meer drinken als hij normaal zou doen. Wanneer een kat gevoerd met droge brokken te weinig drinkt, krijgt hij nierproblemen. Maar het tegenovergestelde geeft weer blaas problemen. Het beste is dus om een kat rauw vlees te geven.

Zelf kattenurine geur verwijderen

Veel mensen die dit probleem hebben willen de geur zelf verwijderen. Dit kunt u proberen met een Textile refresher. Het zal met katten urine alleen wel zo zijn dat de geur er uiteindelijk toch weer doorheen komt! En zal na een aantal pogingen toch weer bij een bank reiniger uitkomen.

Geur zelf verwijderen lukt vaak niet

Reden hiervoor is dat u geen reinigingsmachine gebruikt. Maar veelal aan de gang gaat met een vochtig doekje of een geurverdrijver.

De kattenurine wordt meestal vastgehouden door de afdeklaag tussen de vulling en de stoffering. Dit fungeert als een soort tissue waardoor de plas onder de stof verspreidt wordt. De geurmoleculen hechten zich aan de reeds bestaande vervuiling van huisstofmijt. Omdat u de vervuiling niet onder de stof weg krijgt met normale reinigingsmethodes blijft de geur aanwezig.

Bank laten ontgeuren

Heeft uw kat op de bank geplast? Dan zal Bank-reinigen.nl de vervuiling zoveel mogelijk verwijderen met een dieptereinigingsmachine. De reinigingsvloeistof bestaat dan uit een sterk enzymen preparaat. Deze combinatie zorgt ervoor dat de vervuiling wordt weggehaald waardoor al een groot deel van de stank verdwijnt. Het restant aan geurmoleculen zal verder door de enzymen worden verwijderd. Uw bank weer geurvrij is mogelijk ook wanneer het katten urine betreft.