De allerbeste tips om je stoffen bank schoon te maken!

Stoffen bank reinigen tips
Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Stoffen bank reinigen tipsWie een stoffen bankstel in huis heeft, vraagt zich soms af hoe hij dit het best kan schoonmaken. Voor een oppervlakkige reiniging of het verwijderen van niet al te hardnekkige vlekken kun je makkelijk zelf aan de slag gaan. Maar voor een grondige reiniging schakel je beste een expert in. Wij zorgen alvast voor een overzicht van de beste stoffen bank schoonmaken tips!

Stoffen bank schoonmaken tips: de basis

Bank stofzuigenJe belangrijkste werktuig bij de stoffen bank schoonmaken is de stofzuiger. Daarmee verwijder je het meeste oppervlakkige vuil en stof.

Daarnaast is het ook een goed idee om een reinigingsproduct aanschaffen. Zo is de Cleantex een goed basisproduct om vlekken te verwijderen, de Refresher helpt tegen nare geurtjes en Biotex is een prima product om urine te verwijderen.

Een ander handig product is de Textile Protector, die kun je aanbrengen om je bank te beschermen tegen vlekken en vuil.

Huis- tuin- en keukenmiddeltjes

Naast deze basisproducten, kun je ook nog op grootmoeders wijze schoonmaken. Voor deze stoffen bank schoonmaken tips heb je enkel spullen nodig die je ongetwijfeld al in huis hebt:

  • Doe een oplossing van 50% schoonmaakazijn en 50% water in een plantenspuit en sproei dit over je bankstel om vlekken te verwijderen.
  • Maak je bank schoon met ontvetter of met een zacht wasmiddel en warm water. Na het reinigen leg je een laken over je bank en strijkt deze.
  • Doe een paar scheppen soda in warm water en neem je bank af met een spons. Reinig na met schoon water.
  • Verwijder vlekken uit suède met shampoo, die je onverdund aanbrengt op de vlek.
  • Spray wat haarspray over de vlek en veeg dit weg met een schone doek.
  • Pennenstrepen op een velours bankstel kun je verwijderen met melk.

Een grondige reiniging

Laat uw bank opfrissen door Bank-Reinigen.nl!Zelf aan de slag gaan is goed, maar af en toe heeft je bank toch een grondige schoonmaak nodig. Daarvoor kun je best een expert inschakelen.

Bij Bank-Reinigen.nl beschikken we over jarenlange ervaring. We gebruiken verschillende methodes, afhankelijk van jouw type bank en het soort vervuiling. Neem vandaag nog vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen je met veel plezier weer aan een schone, frisse bank!

Eén gedachte over “De allerbeste tips om je stoffen bank schoon te maken!”

  1. Bedankt voor de heldere informatie over het reinigen van een bank. Het is goed om te weten dat er verschillende huismiddeltjes zijn om een bank schoon te maken. Wij hebben kleine kinderen en daardoor vanzelfsprekend vlekken op de bank. Ik ga de tip met soda eens proberen. Mocht dat niet lukken, dan zoeken we een bedrijf die onze bank reinigen kan. We hopen namelijk nog lang van onze bank te genieten!

Reacties zijn gesloten.