Bank beschermen | Tips

Bank beschermen
Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Een bank is een investering die zo lang mogelijk mee moet gaan. Het is daarom belangrijk dat je je bank goed onderhoudt. Wanneer je je bank goed onderhoud kan je extra lang genieten van je mooie bank. Maar hoe kan je je bank beschermen tegen vuiligheid en verkleuring? Het antwoord op deze vraag vindt je in dit artikel!

TIP 1: impregneren maar!

Leer impregnerenDe bank beschermen tegen het morsen van vloeistoffen kun je het beste doen door de bank te impregneren. Dit kun je doen met een vuil afstotende spray. Deze impregneerspray zorgt ervoor dat vlekken en vuil niet meteen in de bank trekken. Zo heb je na het morsen nog even tijd om de vlek weg te halen.

TIP 2: een stoomreiniger

De meningen verschillen maar één ding is zeker: je bank is erg schoon na de behandeling met een stoomreiniger. Het nadeel van de stoomreiniger is wel dat je echt ieder plekje schoon moet maken, anders is het verschil tussen vies en schoon duidelijk te zien. Daardoor wordt het stomen van je bank al snel gezien als een enorme klus.

Een voordeel van de stoomreiniger is dat er alleen gebruik gemaakt word van heet water. Doordat er geen chemicaliën worden gebruikt is het beter voor je gezondheid en voor het milieu.

Een ander nadeel van de stoomreiniger is dat het niet op elke stof gebruikt kan worden. Soms is er zelfs kans op onherstelbare schade! Zorg er daarom voor dat je goed geïnformeerd bent voordat je aan de slag gaat met de stoomreiniger.

Weet je niet zeker of jouw stof geschikt is voor de stoomreiniger? Neem dan gewoon even contact met ons op of laat een bericht onderaan het artikel achter.

TIP 3: een algemeen onderhoud voor…

StofzuigerEen stoffen bank heeft een ander type verzorging nodig dan een lederen bank. Een algemene behandeling voor de stoffen bank is het regelmatig reinigen van de bank. Een belangrijk onderdeel hiervan is het stofzuigen van de bank.

Denk hierbij ook aan het vuil dat zich tussen de kussens op hoopt. Met speciale opzet stukken voor de stofzuiger kun je hier gemakkelijk bijkomen.

Een lederen bank kan je het beste één à twee keer per jaar een behandeling te geven met smeervet. Zo zorg je ervoor dat het leer “gehydrateerd” blijft. Daardoor wordt jouw lederen bank niet kaal en raakt hij ook niet uitgedroogd.

TIP 4: zelf je bank beschermen

Naast de algemene tips hebben we ook nog wat simpele tips die een groot verschil voor de bank kunnen maken. Zorg er bijvoorbeeld voor dat de bank niet te dicht bij een kachel staat.

Met een leren en stoffen bank is het ook oppassen geblazen als je je bank direct in het zonlicht zet. Het zonlicht kan er namelijk voor zorgen dat de bank verkleurd.

Een andere handige tip is misschien een tip waar je niet snel aan denkt namelijk het legen van de broekzakken. Kleine spullen zoals sleutels en portemonnees kunnen ervoor zorgen dat er puntige afdrukken in het bankstel komen te staan. Zeker met een strakke leren bank is dit niet wenselijk.

Bank laten beschermen?

Woonkamer Heb je eigenlijk niet zo een zin om zelf aan de slag te gaan of laat je het liever door een professional doen? Schroom dan niet maar neem contact met ons op.

Samen bespreken we de mogelijkheden en wie weet zit u volgende week al op een goed beschermde bank!


Eén gedachte over “Bank beschermen | Tips”

Reacties zijn gesloten.