Ontgeuren open leder

Ontgeuren open leder
Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Man met wasknijper op zijn neusJe hebt een prachtig open leder bankstel in jouw woonkamer staan. Erg mooi, maar er hangt wel een beetje rare geur in! Deze geur wil je natuurlijk het liefst uit je bankstel hebben. Maar hoe? Ontgeuren open leder…Is dat mogelijk?

Het is onmogelijk

Toegegeven, het is onmogelijk om een open leder bankstel te ontgeuren. Maar toch kan je wel vooruitgang boeken. Misschien gaat de geur zelfs toch helemaal weg! Het nadeel van het intensief ontgeuren van een open leder bankstel is dat het wel een behioo

Ontgeuren open leder: welke mogelijkheden zijn er?

Vulmateriaal vervangen

Heeft je huisdier op je bank geplast? Dan kun je het beste het vulmateriaal van de bank vervangen. Dit vulmateriaal is te vinden tussen de stoffering en de ondervering. Het vulmateriaal is in de meeste gevallen afgedekt met een laag van dacron. Deze laag van dacron kan je vervangen en je kan de binnenvulling reinigen met een enzymenoplossing.

Herstofferen

 Banken laten herstofferenDit is de beste oplossing maar tegelijkertijd ook een van de duurste. We raden aan alleen je bank te herstofferen als het gaat om een (emotioneel) waardevolle bank. De hoogte van de kosten voor het herstofferen zal ongeveer de helft van de nieuwwaarde van jouw bank zijn.

Ozon

Deze manier van het ontgeuren is nieuw en wordt steeds vaker gedaan. De bank wordt dan in een ozoncabine geplaatst nadat hij is opengemaakt en uitgekleed. Door de ozon zullen de geurmoleculen in jouw bank afbreken, waardoor de geur zal verdwijnen. Voor het beste resultaat is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de ozon ook echt overal bij kan. Dit is lang niet altijd mogelijk waardoor je niet altijd het gewenste resultaat hebt.

Onthoud wel dat een ozonbehandeling pas nuttig is als de temperatuur binnen de ozoncabine boven de 26 graden ligt. Informeer hiernaar bij bedrijven, want dit is lang niet bij ieder bedrijf bekend.

Bevriezen

Net zoals bij de ozoncabine, zorgt bevriezing ervoor dat de geurmoleculen afbreken, waardoor de geur uit jouw bankstel verdwijnt. Je kunt je bank dan het beste in de winter een aantal dagen buiten zetten, let wel op de weersomstandigheden!

Baking soda

Baking sodaOok baking soda zou een positief effect hebben op het reinigen en ontgeuren open leder bankstel. Baking soda kan je overal kopen. Verspreid vervolgens de baking soda over uw bankstel en laat de baking soda een dag inwerken. Ga de volgende dag met de stofzuiger over de bank om het poeder weg te halen. Herhaal dit tot je het gewenste resultaat hebt bereikt.

Schoonmaakazijn

En last but not least, schoonmaakazijn! Schoonmaakazijn werkt niet alleen ontgeurend, maar ook geur-absorberend! Begin met het wegsnijden van het zwarte doek onder uw bankstel. Zet nu onder de bank enkele schaaltjes met schoonmaakazijn weg en wachten maar.

Belangrijk! Bij het toepassen van de tips raden we aan om wel altijd eerst even te testen op een onopvallende plek.

Meer informatie over ontgeuren open leder?

Wil je het liever aan specialisten over laten? Dan kun je het beste even contact met ons opnemen! Vaak heb je binnen een uur al een reactie zodat je snel weet waar je aan toe bent.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.