Bank zelf impregneren | Tips & Advies

Bank zelf impregneren of laten doen?
Gemiddelde leestijd: 2 minuten

Bank zelf impregneren of laten doen?De bank impregneren is misschien niet iets waar je meteen aan denkt maar wel iets dat erg goed voor je bank kan zijn. Impregneren kun je laten doen door een professional maar je kunt natuurlijk ook je bank zelf impregneren. In dit artikel vind je meer informatie over het impregneren van jouw favoriete meubelstuk!

Impregneren: wat is het precies?

Wanneer je je bank gaat impregneren dan zorg je er eigenlijk voor dat het meubelstuk beter beschermd wordt tegen vocht en vuil. Door een afstotende spray zorg je ervoor dat je het vuil niet meteen intrekt en er daardoor makkelijk er af gepoetst kan worden. Daardoor heb je langer plezier van je favoriete meubelstuk. Door de bank een behandeling met reinigen en impregneren te geven ziet hij er weer opgefrist uit en bestand tegen nieuwe vlekken en vuil!

De bank zelf impregneren

Een bank zelf impregneren kan je doen door het aanschaffen van een impregneerspray. Een impregneerspray brengt een beschermde laag aan op je bank om ervoor te zorgen dat het vocht en vuil niet meteen in de bank trekt. Doordat het vuil niet meteen intrekt heb je even de tijd om met een doekje het vocht of vuil weg te halen. Zo is het net alsof er niets gebeurd is! Deze spray is kleurloos en laat geen schade achter op het meubelstuk.

Stoffen meubels

Textile ProtectorBij stoffen meubels raden we de Textile Protector aan. Deze spray zorgt ervoor dat je stoffen bank geen paradijs van vocht en vuil wordt. Zo houdt je bank een frisse en schone uitstraling.

Lederen meubels

Heb je een lederen bank? Dan is het product Leather Protector een aanrader. Wel is het hierbij belangrijk dat je weet van wat voor leder je bank is gemaakt. Twijfel je over het leder van jouw bank? Neem dan gewoon even contact met ons op zodat we je verder kunnen helpen!

Wil je je handen niet vuil maken en laat je de bank liever impregneren door een professional? Neem dan even contact met ons op!