Suede schoonmaken en onderhouden

Suede schoonmaken en onderhouden
Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Suede schoonmaken en onderhoudenMeubels die gemaakt zijn van suede zijn vaak erg mooi maar wel moeilijk schoon te maken en te onderhouden. Om het suede in topconditie te houden moet dit wel regelmatig gedaan worden. In dit blog lees je alles over suede schoonmaken en onderhouden. Toch nog andere vragen? Twijfel dan niet maar neem contact met ons op.

Wat is suede precies?

Suede is eigenlijk geschuurd leder dat vaak duurder is dan normaal leder. De zachte uitstraling van suede is te danken aan het feit dat de binnenkant van het leer wordt gebruikt.

Suede schoonmaken

Natural Leather CleanerOm de zachte uitstraling van suede te behouden moet het goed schoongemaakt worden. Dit wordt vaak gezien als een lastig karweitje. Bij het schoonmaken van suede is het product Natural Leather Cleaner een aanrader. Dit schoonmaakmiddel is speciaal ontworpen voor geschuurde leersoorten, ideaal voor suede dus! Gebruik bij suede vooral geen schoonmaakmiddelen of crémes, voor je het weet is het geschuurde effect van suede weg en dat is natuurlijk zonde van het meubilair!

Naast het gebruiken van de Natural Leather Cleaner is ook een stoomreiniger een goede manier om suede schoon te maken. Tegenwoordig zijn er op de markt diverse borsteltjes uitgebracht die juist ervoor zorgen dat suede meubilair weer schoon wordt. Ga je voor de stoomreiniger? Zorg er dan voor dat het borsteltje minstens 10 centimeter van het meubilair verwijdert is. Ga daarna met een schone doek over het meubilair heen. Is het nog niet schoon genoeg? Herhaal gerust de stappen met een stoomreiniger. Zorg er wel voor dat het meubilair niet nat wordt, dat is zonde van de suede!

Suede onderhouden

Suede stoelIs het suede schoon? Dan is het nu nog belangrijk om het suede ook goed te onderhouden anders blijf je het schoonmaken. Dit onderhouden doe je het beste door een impregneermiddel te gebruiken zodat vlekken en vuil geen kans meer maken! Een handig impregneermiddel is de Leather Protector, die ook suede mooi onderhoudt!

Een ander handig product is de Nubuck Kit. Dit product bevat schoonmaakmiddel, een impregneermiddel en sponsjes waarmee jij het suede mooi kan opschuren.

Vragen of opmerkingen?

Heb je nog vragen met over suede schoonmaken of onderhouden? Of wil je het suede laten reinigen door specialisten? Dan kun je altijd contact met één van onze specialisten opnemen. Zij helpen jouw graag verder met het beantwoorden van je vragen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.