Brandvertragend impregneren van een bank

Gemiddelde leestijd: 2 minuten Brandveiligheid is een onderwerp waaraan de laatste tijd veel aandacht is besteed. De statistieken wijzen helaas uit dat het aantal branden jaarlijks nog steeds toeneemt. In veel gevallen onderschat men de snelheid waarmee een onschuldig brandje zich kan ontwikkelen tot een grote uitslaande brand. De gevolgen zijn altijd dramatisch. U kunt er daarom ook kiezen voor bank brandvertragend impregneren, hierdoor breidt de brand zich minder snel uit.

Gemiddelde leestijd: 2 minuten

brandvertragend impregneren

Brandveiligheid is een onderwerp waaraan de laatste tijd veel aandacht is besteed. De statistieken wijzen helaas uit dat het aantal branden jaarlijks nog steeds toeneemt. In veel gevallen onderschat men de snelheid waarmee een onschuldig brandje zich kan ontwikkelen tot een grote uitslaande brand. De gevolgen zijn altijd dramatisch. U kunt er daarom ook kiezen voor bank brandvertragend impregneren, hierdoor breidt de brand zich minder snel uit.

Brandvertragend impregneren een verstandig idee

Juist banken en ook matrassen, gemaakt van kunststof, zijn zeer brandbaar. Het is te vergelijken met de brandbaarheid van een bank met 5 liter benzine. Bijna driekwart van de branden ontstaat in de woon- of slaapkamer. En in totaal is 59% van de dodelijke slachtoffers aangetroffen in de ruimte waarin de brand is ontstaan. Die mensen hebben geen kans gehad om te vluchten. Nadat een rookmelder is afgegaan, heb je slechts 3 tot 4 minuten de tijd om te vluchten.  Met brandvertragend impregneren word dit proces verlengd! Als banken en matrassen worden geïmpregneerd met brandvertragers, wordt die tijd verlengd en is de overlevingskans beduidend groter.

Meubelfabrikanten hebben een dilemma bij brandvertragers

Meubelfabrikanten kunnen een bank brandveiliger maken, maar de branche staat voor een  dilemma. Als namelijk wordt gekozen voor brandveiligheid moeten brandvertragers worden gebruikt die schadelijk zijn voor milieu en mens.  Er word dus af gevraagd of alle consumenten wel zitten te wachten op meubelen met brandvertragers. De meeste daarvan mogen op grond van Europese regelgeving ook niet worden gebruikt, een aantal echter nog wel. Mensen moeten in ieder geval de keus hebben.

Vraag om advies en informatie

Of het nu om een gewone behandelingmethode bank impregneren of brandvertragend impregneren gaat. Uw bank is het altijd waard! Lees hier meer informatie. Fantastische informatieve website.

Wilt u uw bank impregneren tegen vervuiling. Reken dan hiernaast uit wat de kosten zijn en maak direct een afspraak met ons.