Impregneermiddel | Altijd een schone bank!

impregneermiddel
Gemiddelde leestijd: 3 minuten

impregneermiddelAls je net nieuwe meubelen hebt gekocht, wil je uiteraard ook dat ze lang in mooie staat blijven. Daarvoor is een goed onderhoud onvermijdelijk, maar dat hoeft je heus geen uren werk te kosten hoor! Door je meubelen te impregneren zijn ze een stuk makkelijker te onderhouden en bespaar je jezelf een heel pak werk. Met dit handige impregneermiddel kun je zo aan de slag.

Hoe werkt een impregneermiddel?

Een impregneermiddel is een spray die een dunne beschermlaag aanbrengt op de bekleding van je meubelen. Op die manier is je mooie bank of stoel beschermd wanneer je er per ongeluk iets op morst. De spray biedt bescherming tegen alle vloeistoffen op basis van water, olie en vet. De vloeistof dringt namelijk niet zo snel in de bekleding, waardoor je zeker nog de tijd hebt om alles te deppen voor het echt vlekken maakt.

Eigenschappen van een impregneermiddel

Een goed impregneermiddel is kleurloos en heeft geen reuk. Bovendien verandert het de textuur niet van het meubel waarop je het spuit. Je kunt het dus zonder probleem gebruiken op je mooie meubelen.

Behandeling van stoffen meubelen

Textile protectorAls je meubelen hebt met stoffen bekleding, gebruik je best de Textile Protector. Dit product is geschikt voor alle soorten stoffen. Je kunt het dus niet alleen voor je meubelen gebruiken, maar ook voor je lampenkappen, tafellinnen en gordijnen. Het ideale moment om de Textile Protector aan te brengen is meteen na aankoop. Maar je kunt het ook doen na een reiniging. Meer informatie over het product vind je hier: Gebruiksadvies Textile Protector.

Behandeling van lederen meubelen

Leather protectorLederen meubelen zijn net iets moeilijker dan meubelen met stoffen bekleding. Er bestaan namelijk erg veel soorten leder. Als je twijfels hebt, neem dan even contact met ons op. Wij helpen je graag op weg. Voor de meeste ledersoorten kun je het impregneermiddel Leather Protector gebruiken.

Dit product is geschikt voor alle soorten vol aniline leder zoals nubuck, suède en pilotenleder. Behalve je meubelen, kun je met dit product ook de lederen bekleding van je wagen, je caravan of boot behandelen. Voor meer informatie over de Leather Protector kun je hier terecht: Leather Protector.

Vragen of twijfels?

Heb je nog vragen over impregneren of een impregneermiddel? Wil je graag bijkomend advies over hoe je je meubelen kunt behandelen? Of wil je graag dat wij je meubelen voor jou impregneren? Het kan allemaal. Neem even contact met ons op en wij helpen je met plezier verder.