Fluwelen stoel | Tips om het pronkstuk uit je interieur te reinigen

Fluwelen stoel
Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Fluwelen stoelIn een mooi interieur hoort minstens één blikvanger. Voor sommige mensen is dat een beeld of een schilderij, maar het kan net zo goed een bijzonder meubelstuk zijn. Een fluwelen stoel bijvoorbeeld. Want er zijn weinig meubelen die zo eenvoudig dat tikkeltje extra aan je interieur kunnen geven.

Met onze tips hou je dat pronkstuk ook nog eens makkelijk in topconditie!

Wat is fluweel precies?

Fluweel is een bijzondere stof die al uit de 15e eeuw dateert. Het was een toonbeeld van luxe, en de adel was er dol op. Fluweel is dan ook geen gewone stof. Het heeft rechtopstaande pluizen – al dan niet afgesneden – en kan gemaakt zijn van verschillende materialen, zoals zijde, katoen, wol of linnen. Je kunt de stof makkelijk herkennen door erover te wrijven: ze voelt zacht aan en verandert van kleur wanneer je in een andere richting wrijft.

Fluwelen stoel schoonmaken

Fluwelen stoelEen stoel met stoffen bekleding heeft echter één nadeel: er komen wel eens vlekken op. En dat is met een fluwelen stoel niet anders. Maar geen paniek, je kunt hem vrij eenvoudig schoonmaken.

Het belangrijkste daarbij is om de juiste producten te gebruiken, want fluweel is een gevoelige stof. In deze webshop vind je tal van middelen die veilig zijn voor je mooie meubel. Denk er ook aan dat je nooit gaat wrijven bij het schoonmaken, anders kun je de stof beschadigen!

Fluwelen stoel beschermen

Textile ProtectorMisschien is het een goed idee om je fluwelen stoel meteen ook te beschermen wanneer je hem schoongemaakt hebt. Op die manier loopt hij minder risico op vlekken in de toekomst. Je kunt de zitting van je stoel impregneren en zo een beschermlaag aanbrengen. Dankzij dat dunne, onzichtbare laagje gaat het vuil zich minder snel hechten en dat scheelt een hoop werk in de toekomst.

Zelf impregneren kun je doen met de Textile Protector, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om het te laten doen. Bij ons hebben we alle expertise in huis om je te helpen.

Een fluwelen stoel kiezen

Ben je na het lezen van dit artikel helemaal enthousiast en wil je zelf ook graag een fluwelen stoel in huis halen? Neem dan zeker eens een kijkje op Lumz.nl! Deze webwinkel heeft een groot aanbod aan zitmeubelen met fluweel, met erg leuke prijzen.

Heb je andere vragen of opmerkingen? Laat dan hieronder een bericht achter of neem contact met ons op via ons contactformulier.