Impregneren en de voordelen

Gemiddelde leestijd: 2 minuten Na het impregneren gaat je bank een stuk langer mee. Niet alleen vuil krijgen minder grip op je kostbare bank. Ook worden vlekken daardoor afgestoten. Een nieuwe bank is in de meeste gevallen al in de fabriek geïmpregneerd. Echter kan het beschermend laagje na een tijd vervagen, waardoor het nodig is om je bank opnieuw te impregneren.

Gemiddelde leestijd: 2 minuten

impregnerenNa het impregneren gaat je bank een stuk langer mee. Niet alleen vuil krijgen minder grip op je kostbare bank. Ook worden vlekken daardoor afgestoten. Een nieuwe bank is in de meeste gevallen al  in de fabriek geïmpregneerd. Echter kan het beschermend laagje na een tijd vervagen, waardoor het nodig is om je bank opnieuw te impregneren.

Voordelen van impregneren

Er zijn veel voordelen bij het impregneren van je bank. Het is net als een regenjas die je beschermt tegen nat worden. Een bank word met impregneren beter beschermd tegen allerlei soorten ongelukjes van buitenaf. De speciale impregneermiddel dat een moleculaire structuur heeft zorgt ervoor dat vuil zich minder goed hechten aan stofvezels van je bank. Als je bijvoorbeeld drinken morst, dan merk je dat de drinken niet lang op de stof blijft liggen. Dit geef je dan weer tijd om de vloeistof op te deppen met een schoon doekje. Erg ideaal als je een kind hebt of huisdieren in je huis rond hebt lopen. Het kan toegepast worden op alle materialen die van stof zijn gemaakt. Dus niet alleen een fauteuil of een bank, maar stoelen ook. Je verlengt op deze manier automatisch de levensduur van ieder behandeld oppervlak of de bank. De grootste voordeel van impregneren is het feit dat je vuil en vlekken steeds vóór bent.

Wanneer impregneren

Impregneren kan na of tijdens het reinigen van de bank.  Als je een nieuwe bank hebt gekocht dan is het verstand om het te voordat je gebruik maakt van deze bank. Er zijn verschillende soorten impregneermiddelen op de markt. Ieder met een eigen werkingsduur. Een standaard impregneermiddel zal ongeveer een jaar werkzaam zijn. Een wat kwalitatiever impregneermiddelen hebben een langere werkingsduur. Wanneer je een top resultaat wilt, dan kan je ook ervoor kiezen om je bank door een professionele reinigingsbedrijf te laten doen. Je bent dan zeker dat je bank goed wordt behandeld en je krijgt bovendien waarde voor je geld.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.