De bank zelf impregneren of laten doen?

Bank Impregneren | Zelf impregneren of laten doen?
Gemiddelde leestijd: 2 minuten

Bank ImpregnerenHeb je een nieuwe bank? Of heb je je huidige bank grondig gereinigd en ben je van plan de bank te impregneren? Dan zijn er 2 keuzes die je kunt maken. Je kunt zelf impregneren of je laat over aan de specialist. In dit blog vertellen we je meer over de verschillende mogelijkheden.

Zelf impregneren

Textile ProtectorAls je van plan bent om zelf de bank te impregneren is het als eerste belangrijk dat je de juiste producten in huis hebt. Welke producten dit zijn hangt af van het materiaal van je meubel. Heb je een stoffen bank? Dan raden wij de Textiel Protector aan. Is je bank van leder dan raden we de Leather Protector aan.

Daarna is het belangrijk dat de bank eerst grondig gereinigd is. Op die manier gaat het impregneren het beste resultaat opleveren. Is je bank schoon? Dan kun je aan de slag gaan met het impregneermiddel. Zorg er hierbij wel voor dat je dit doet in een goed geventileerde ruimte.

Ga je het product voor de eerste keer gebruiken? Dan raden we aan om het eerst even uit te testen op een onopvallende plek. Is de test geslaagd? Dan kun je de impregneermiddel gaan aanbrengen. Doe dit op ongeveer 30 afstand en in lange banen waar de ene baan net even de andere baan overlapt.

Na de impregneerbehandeling is het van belang dat je de bank goed laat drogen. Dat kan wel 12 uur duren en daarom is het verstandig om de bank in de avond te impregneren. Op die manier kan hij ´s nachts goed drogen en kun je de volgende dag genieten van je geïmpregneerde bank.

De bank laten impregneren

Bank met gekleurde kussensBen je niet zo een doe-het-zelver en zou je de bank liever willen laten impregneren? Dan is dat natuurlijk ook mogelijk bij ons! Wij hebben jarenlange ervaring en gebruiken alleen top producten. Met het product dat wij gebruiken om de bank te impregneren kan de bank tot wel 5 jaar beschermd worden!

Meer informatie

Wil je meer informatie of heb je misschien andere vragen? Neem dan gewoon even contact met ons op!