Geur neutraliseren | Methodes, tips en advies

Geur neutraliseren
Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Geur neutraliserenHangt er een gek geurtje om je bank heen? Heb je iets gemorst of heeft je huisdier misschien een ongelukje op de bank gehad? Dan zal je bank niet meer lekker ruiken en is geur neutraliseren dé oplossing om dit te verhelpen.

Het reinigen van een bank kan een lastig klusje zijn vooral als je de geur uit de bank wilt krijgen. De geur verbloemen is niet zo moeilijk maar veel beter is het om de geur te neutraliseren. Een geur neutraliseren kan op verschillende manieren en in dit blog willen we je daar graag meer over vertellen.

Geur neutraliseren | Zelf doen

Om zelf de geur van de bank te neutraliseren is het belangrijk dat je de juiste producten in huis hebt. Op de website: Leer-Onderhoud.nl vind je verschillende producten die je hiervoor kunt gebruiken. Naast producten voor leren bankstellen hebben ze ook producten voor andere materialen zoals stof.

Zelf de bank compleet reinigen is lastig en vaak blijft er toch nog een geur achter. Daarom raden wij aan om het door een vakman te laten doen. Zij doen dit dagelijks en hebben de juiste apparatuur en producten hiervoor.

Geur neutraliseren | Laten doen

Als je het geur neutraliseren over laat aan een vakman kan hij op verschillende manieren te werk gaan. Zo kan hij bijvoorbeeld gebruik maken van een dieptereiniging machine. Deze machine verwijdert niet alleen de geurmoleculen maar ook huisstofmijt en ander vuil dat diep in je bank genesteld zit. Met de dieptereiniging behandeling krijgt je bank een complete reiniging en zal hij er weer fris uitzien en heerlijk ruiken

De Ozon behandeling is een andere methode om de geur van de bank te neutraliseren. Hierbij komt het bankstel in een afgesloten cabine te staan. Het liefst zo warm mogelijk en dan wordt er een ozongenerator aangezet. Hoe lang de bank in deze cabine moet staan dat hangt af van de geur. Wij gaan uit van minimaal 8 uur en maximaal 24 uur. Meer informatie hierover? Neem dan gewoon even contact met ons op.

Een andere methode om de geur te verwijderen is het vervangen van het vulmateriaal. Tussen de ondervering en in de stoffering is een binnenvulling te vinden. De binnenvulling is vaak bedekt met een dacron laag. Deze laag kunnen we vervangen en dan kunnen we de binnenvulling reinigen met een enzymenoplossing. Deze enzymen oplossing zal de geur van de bank neutraliseren.

Ga je zelf aan de slag maar weet je niet helemaal waar je moet beginnen? Schroom niet maar neem gewoon even contact met ons op of laat hieronder een reactie achter. Ook als je dit werkje liever uit handen geeft kun je contact met ons opnemen. Onze specialisten staan voor je klaar en vaak heb je al snel een passend antwoord.