Leer behandelen is een belangrijk onderdeel van een mooie bank.

Leer behandelen
Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Een lederen bank of stoel koop je niet voor even maar die koop je voor jaren. Het is een goede investering en om heel lang te genieten van de bank en zijn dagelijkse comfort is het behandelen van het leer erg belangrijk. Leer is mooi en kan lang mee gaan maar het is een natuurproduct en zal behandeld en onderhouden moeten worden. Leer behandelen is trouwens makkelijker dan je denkt hoor!

Topproducten

Leer behandelen doe je het best met de leather care kit.Leer kan tegen een stootje, maar moet conditioneel topfit blijven om lang mee te gaan. Dat kan door het te voeden, te beschermen en te reinigen. Het ideale product voor de meest effectieve behandeling is bijvoorbeeld de Leather Care Kit.

Het onderhouden van een lederen bank of stoel is niet moeilijk als je de juiste manier van behandelen gebruikt. Leer behandelen is iets anders dan een vochtige doek of stofdoek gebruiken, maar toch kan een kind de was doen. Met de juiste producten, tips en adviezen, weet je precies wat je te doen staat en ben je verzekerd van een goed eindresultaat.

Hoe leer behandelen

Ter voorbereiding moet het leder eerst gereinigd worden. De aanwezige, oude beschermlaag moet eraf, anders kan het gaan aanvoelen als schuurpapier en wordt de toplaag aangetast. Na deze handeling moet de bescherming aangebracht worden. Een gelijkmatige verdeling zorgt ervoor dat het meubel in zijn geheel behandeld wordt.

Door de beschermlaag blijft het leer soepel en zacht en door de UV-beschermer in het product, kan de zon geen kwaad doen. Ook is er een stop op het doordringen van vlekken, huidvet en vervuiling. Zo kunt u snel vuil en vlekken verwijderen voordat het in de bank trekt. Het is aan te raden het leder om de 3-4 maanden te behandelen en te onderhouden.

Aanpakken van hardnekkige vlekken

Soms zijn er van die vlekken die niet makkelijk verwijderd kunnen worden. Maar niet getreurd, ook daarvoor zijn speciale producten zoals de krachtige Leather Power Cleaner. Ernstige vervuiling verdwijnt hierdoor als sneeuw voor de zon en uiteindelijk ziet je lederen meubelstuk er weer fantastisch uit!

Jouw bank moet jouw bank blijven!

Leer behandelenAls je happy bent met je lederen bank of stoelen, dan zijn je vrienden en familileden dat ook. Je kunt er op uitrusten, gezellig koffie, thee of een borrel drinken, tot jezelf komen, tv-kijken, muziek luisteren en ga zo maar door. Wat een heerlijkheid! Maar als er veel op geleefd wordt, moet je af en toe ook eens achterom kijken. Je lederen zitmeubelen in een goede shape houden is verstandig. Dat heb je in eigen hand en het maakt jouw bank, jouw stoel en iedereen die er gebruik van maakt happy!

Wil je meer weten? Of heb je nog andere vragen? Neem dan gerust contact met ons op.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.