Urine uit bank verwijderen | Lees hier het stappenplan!

urine uit bank
Gemiddelde leestijd: 3 minuten

urine uit bankStel je voor.. Je hebt net een pracht van een bankstel gekocht en dan krijgt je kind of je huisdier een ongelukje. Urine uit bank verwijderen is niet zo eenvoudig als het lijkt. Als eerste is het een kwestie om er zo snel mogelijk bij te zijn zodat de urine niet indroogt. Als dit gebeurd gaat je bankstel stinken en ontstaat er een vlek die je er nog maar heel moeilijk uitkrijgt.

Het stappenplan om urine uit bank te verwijderen

  1. Neem de afneembare hoes van je bankkussen en stop die meteen in de wasmachine. Je kunt de vlek eventueel van tevoren met een speciale vlekverwijderaar behandelen.
  2. Verwijder zoveel mogelijk vocht uit het kussen. Hoe beter dat lukt, hoe mooier het eindresultaat zal zijn.
  3. Neem een emmer met lauw water en voeg daar wat Biotex aan toe. Gebruik geen warm water, want daardoor gaan de eiwitten in de urine zich net beter hechten aan de bank en dan ben je nog verder van huis.
  4. Doordrenk de vlek goed met het sopje met Biotex en laat even intrekken om de urine uit de bank te verwijderen. Enkele minuten is voldoende. De enzymen in de Biotex zorgen ervoor dat de urinebacteriën geen kans hebben om een vieze geur na te laten.
  5. Dep de plek droog met een schone handdoek of een theedoek. Daarna kun je het kussen gewoon zo laten drogen. Gebruik hiervoor zeker geen föhn, want dan krijg je waterkringen of verkleuringen in je bankstel, en dat is zeker niet de bedoeling.

Urine uit bank verwijderen | De nabehandeling

PlantenspuitWanneer je al deze stappen hebt doorlopen, kun je je bankstel nog even nabehandelen met azijn.

Gebruik daarvoor een plantenspuit met witte azijn en vernevel die over de vlek. Laat dit even inwerken en dep daarna het kussen weer droog met een handdoek.

Als er nog iets van nare geurtjes achtergebleven zou zijn, zullen die door de azijn geneutraliseerd worden.

Let op! Begin het urine verwijderen nooit met de azijn. Anders gaat de urine zich – net als bij het hete water – aan de vezels hechten.

Wat als het niet lukt?

Is de urine uit bank verwijderen niet gelukt? Was je te laat en is de vlek al ingetrokken? Neem dan even contact met ons op. Wij hebben alle expertise in huis om je te helpen. Toch liever kijken voor een nieuwe bank? Bekijk dan deze website eens.