De leer reparatie stift, nazorg in een stift!

Leer-reparatie-stift
Gemiddelde leestijd: 2 minuten

Als u net uw leren bank helemaal heeft gereinigd dan is het slim om gelijk alle kleine schades en kleurschade met de leer reparatie stift bij te werken. Op een mooie schone bank springen ze namelijk nog meer in het oog. En, als u tenslotte toch al bezig bent met uw bank is dit een kleine extra stap.

De leer reparatie stift in gebruik.

leer-reparatie-stiftHiervoor is een reparatie stift bij uitstek geschikt. Na de reiniging moet de plek eerst goed worden ontvet, dit kan bijv. met lederontvetter. Schud de leer reparatie stift en stip vervolgens de schade met de stift aan. Om het af te ronden veegt u vervolgens met een natte duim op de reparatie; om zo de overgang te verzachten. Als u nog niet tevreden ben met het resultaat stipt u na de eerste behandeling de plek nog een keer aan. Zo werkt u kleine schades of kleurschade op de bank snel weg. Bent u klaar en tevreden? Gebruik, zoals na elke reiniging, dan een onderhoudsmiddel om het leer niet te laten uitdrogen en barstjes en scheurtjes te voorkomen. Tevens zijn dan ook al de bijgewerkte schadeplekken voorzien van een beschermlaag.

Als de leer reparatie stift niet voldoet…

Heeft u wel érg veel kleine plekken met kleurschade? Klus-geslaagd Dan is er een andere aanpak vereist. De bank ontvetten en goed laten drogen is nog steeds de eerste stap, maar, i.p.v. aan de gang te gaan met een leer reparatie stift kunt u bijv. gebruik maken van Colourline of AquaColor. Dit zijn kleurmiddelen voor leer die heel goed zelf te gebruiken zijn. Vooral voor zittingen zijn het ideale producten. Ook na een kleurbehandeling met één van deze twee middelen moet het bankstel worden behandeld met een leeronderhoudsmiddel. Dit kan zijn een transparant middel of bijvoorbeeld Care&Color of AquaCare.

Hulp van een expert.

Heeft uw bank grotere schades, denk bijv. aan brandgat of een scheurtje, en wilt u deze wel gerepareerd hebben om te erger voorkomen? Dan zijn er veel bedrijven om uit te kiezen. Persoonlijk hebben we goede ervaringen met de experts van Meubelreparatie-Nederland op basis van zowel de prijs als de kwaliteit.

Heeft u nog vragen of wilt u bijkomende informatie? Neem dan zeker contact met ons op!