De beste tips voor het onderhoud van je leren bankstel

Leren bankstel schoonmaken
Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Leren bankstel schoonmakenAls je een mooi bankstel hebt van leer, dan is het belangrijk dat je er op de juiste manier zorg voor draagt. Wil je graag je leren bankstel schoonmaken? Hier lees je er alles over: hoe je dat doet en wanneer het moet. Dankzij een goed onderhoud en een aangepaste verzorging kun je namelijk een stuk langer van je bankstel genieten.

Maandelijks je leren bankstel schoonmaken

Eén keer per maand moet je je leren bankstel schoonmaken. Dat is vrij eenvoudig. Zorg ervoor dat je eerst het stof verwijdert. Dat kan met een droge doek, maar ook met de stofzuiger. Denk er wel aan om het speciale mondstuk te gebruiken – dat heeft vaak een stukje rood velours aan de onderkant.

Na het afstoffen kun je het leren bankstel schoonmaken met een vochtige doek. Wring die eerst goed uit en breng dan wat hydraterende zeep of glycerinezeep aan om je bank te reinigen. Tot slot kun je het leer droogwrijven met een schone, niet pluizende doek.

Een grondig onderhoud

Voor een grondig onderhoud is het belangrijk om je leren bankstel schoonmaken zeker drie keer per jaar uit te voeren. Daarvoor kun je een speciaal schoonmaakproduct en onderhoudsmiddel gebruiken. Als je bankstel erg intensief gebruikt wordt, doe je dat best vier keer per jaar. Op die manier blijft het leder mooi soepel en wordt het minder snel oud. Je bespaart jezelf daardoor op termijn een hoop kosten.

Het juiste materiaal

Let erop dat je altijd het juiste materiaal gebruikt. De meeste onderhoud setjes zijn tamelijk compleet: reinigingsmiddel, onderhoudsmiddel, spons en doekje. Doe wat reinigingsmiddel op de spons en knijp erin tot het gaat schuimen. Maak vervolgens zachtjes de bank schoon zonder te schrobben. Spoel de spons wanneer nodig, wring ze uit en druppel er weer wat reinigingsmiddel op. Op deze manier verloopt het leren bankstel schoonmaken zonder problemen.

Na het schoonmaken kun je het onderhoudsmiddel aanbrengen. Wees niet te zuinig daarmee – zorg dat elk plekje van je bankstel goed ingesmeerd is. Laat het product vervolgens een paar uur of een nachtje inwerken. Tot slot kun je het leer nog even nawrijven.

Schakel een professional in

Suède bankNiet elke leersoort is makkelijk te reinigen. Vooral suèdeleer en aniline leer zijn vaak nogal moeilijk, omdat het vuil daar makkelijk intrekt. Afgedekt leder zou dan weer geen probleem mogen vormen om zelf je leren bankstel te schoonmaken.

Heb je toch nog vragen? Of laat je de klus liever over aan experts? Neem dan contact met ons op, of laat hieronder een berichtje achter. Wij helpen je graag verder!

Eén gedachte over “De beste tips voor het onderhoud van je leren bankstel”

  1. Wij hebben een suède leren bankstel. De bank staat inmiddels al weer een aantal jaren in de woonkamer en wordt intensief gebruikt. Het bankstel reinigen vind ik best lastig, suède is moeilijk om schoon te krijgen. Het is goed om te lezen dat dit niet aan mij ligt maar dat het materiaal over het algemeen lastig schoon te maken is.

Reacties zijn gesloten.