Bank schoonmaken – Waar begin je?

Bank schoonmaken
Gemiddelde leestijd: 2 minuten

Bank schoonmakenIeder bankstel heeft op zijn tijd enige vorm van onderhoud nodig. Of je bankstel nu van stof of echt leder is de bank schoonmaken en reinigen is van belang! In dit artikel lees je meer over de mogelijkheden.

Bij aankoop van een bankstel krijg je vaak ook diverse onderhoudsproducten. Deze producten zijn voor periodiek onderhoud en dienen er voor om de stof soepel te houden en bieden daarnaast een beschermlaagje. Toch voorkom je hier mee niet dat de bank tussendoor wel eens gereinigd moet worden.

Hoe kun je het beste starten met bank schoonmaken?

Uiteraard dien je de bank eerst stofvrij te maken. Zuig de bank goed en maak hem schoon met een vochtige doek. Denk hierbij zeker ook aan de naden tussen de zittingen en leuningen, want daar verzamelt zich doorgaans het meeste vuil!

Incidenteel kun je gebruik maken van een stoomreiniger. Dit haalt de bacteriën uit je bank en herstelt de stof in bepaalde mate. Je bankstel ziet er niet alleen weer fris uit, maar zo zal hij ook ruiken! Voor dit laatste is een (verdund) badje van soda of azijn ook prima. Heb je een lederen bankstel, denk er dan eens aan om de bank in te vetten.

Handige middeltjes
Naast periodiek onderhoud kan het natuurlijk ook zo zijn dat er wel eens vlekken op uw bank terecht komen. Altijd handig om dan te weten wat je moet doen, want vaak scheelt direct handelen al de meeste moeite.

Je kent het wel, de gebruikersvlekken. Geknoeid met chocolademelk, af-geef-plekken op een witte bank van een donkere spijkerbroek, kinderen die niet op hebben gelet met hun viltstiften en ga zo maar door. Je wilt dan je bank schoonmaken, maar je weet niet goed hoe je die lastige vlekken er uit kan krijgen. Wees gerust, want met deze tips komt het weer helemaal goed.

Een van de beste tips: Nooit boenen, maar altijd deppen. De volgende tip klinkt wellicht vanzelfsprekend, maar: Handel bij iedere vlek of streep zo vlug mogelijk, dit voorkomt hechting aan uw bankmateriaal.

Welke middelen hebben het meeste effect?

De welbekende middelen als water, soda en schoonmaakazijn zullen je niet verbazen, maar heb je wel eens aan gewone melk gedacht of een kloddertje tandpasta? Gewoon deppen op het te reinigen oppervlak, even in laten trekken, nogmaals deppen met voldoende water en nadrogen en in veel gevallen is er niks meer van het ongelukje te zien!

Kortom, je wilt je bank schoonmaken? Periodiek onderhoud of naar aanleiding van onoplettendheid? Met direct en adequaat handelen, is je bank weer snel als nieuw!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.