Altijd een schone bank?

schone bank
Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Altijd een schone bank na het reinigen. Helaas is dat niet altijd waar. Zelfs de beste en meest professionele vakmensen kunnen niet gegarandeerd alle vlekken of vervuiling verwijderen. In dit artikel ga ik de meest voorkomende oorzaken aan u uitleggen.

Een schone bank is wat anders dan een vlekvrije bank

Schoon en vlekvrij wordt nogal eens door elkaar gehaald. Een meubelreiniger zorgt ervoor dat u weer een schone bank heeft. Echter kan hij nooit garanderen dat de bank ook weer vlekvrij wordt. Een vlek bestaat hoofdzakelijk uit kleurstof. Kleurstof kan in de vezels van uw bank trekken waardoor dit niet altijd zo eenvoudig is om te verwijderen.

Bank met losse hoezen

Heeft u een bank met losse hoezen. Is de neiging om de losse hoezen in de wasmachine te wassen erg logisch. Maar daarmee maakt u het voor een meubelreiniger niet makkelijker. Losse hoezen wast u in de wasmachine en de hoes van de romp van de bank, laat u eens in de zoveel tijd reinigen door een meubelreiniger.

Verschil tussen wasmachine en de reinigingsapparatuur van een meubelreiniger is niet te vergelijken. Een wasmachine wast schoner, heeft u  hoezen die vuil zijn en in de wasmachine wast. Komen deze er weer schoon uit.

Maar elke keer dat u de hoezen wast in de wasmachine. Worden de hoezen iets lichter van kleur waardoor er kleurverschil gaat ontstaan met de hoes van de romp van de bank.

Een meubelreiniger kan dit verschil door een eenmalige reiniging nooit oplossen. Omdat wij reinigingsmiddelen gebruiken die de kleur van meubelstof niet aantasten. Een wasmachine wast ook schoner dan de reinigingsapparatuur van een meubelreiniger.

Kleurstoffen van plaids, sierkussens, en spijkerbroeken

Kleurstoffen kunnen op meubelstoffen aanzienlijke schade aanrichten. Door de kleurafgifte van sierkussens, plaids en spijkerbroeken en opname van kleurstoffen door meubelstoffen. Ontstaat er een kleurschade die niet altijd door een reiniging is te verwijderen. Vooral meubelstoffen die erg ontvankelijk zijn voor kleurstoffen zoals wol of katoen. Zijn kleurvlekken soms niet of gedeeltelijk te verwijderen omdat de kleur in de vezels van de meubelstof gaan zitten.

Nat wasgoed

Nat wasgoed kan makkelijker kleur afgeven dan droog goed. Hoe makkelijk is het om nog vochtig wasgoed even op de bank neerleggen om dit later te strijken. Wanneer het echter een vochtige rode broek is, is de kans groot dat de bank een rode vlek gaat vertonen.

Spijkerbroeken en kranten

Niets is zo funest als spijkerbroeken en/of kranten. Het is onoverkomelijk want bijna iedereen draagt wel is een spijkerbroek of leest een krant. Langzaam aan zal de stof steeds grauwer van kleur worden. Hoe langer je wacht hoe moeilijker het nog te verwijderen is. Dus bijtijds een reiniging laten uitvoeren is zeker wel belangrijk wil je een schone bank houden.

Katoenen meubelstoffen

schone bankKatoen is erg lastig schoon te maken. Dit komt omdat katoenen stoffen heel makkelijk vuil in zich opneemt. Vooral witte katoenen meubelstoffen kunnen niet altijd goed gereinigd worden zoals we graag willen. Een ander fenomeen is dat katoen heel makkelijk verkleurt door UV straling vooral de wat donkere kleuren zoals rood en blauw hebben hier gauw last van. Een reiniging kan de kleur niet terugbrengen. Wel heeft u weer een schone bank.

Lichte vlekken

Zijn er vlekken die lichter zijn als de stof duidt dit vaak op kleurschade. Het is dan ook niet altijd te zeggen dat deze vlekken verwijderd kunnen worden. Donkere vlekken die donkerder zijn dan de meubelstof kunnen in veel gevallen wel worden verwijderd

2 gedachten over “Altijd een schone bank?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.