Bankstel ontgeuren | Weg met vieze geurtjes!

bankstel ontgeuren
Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Zelf je bankstel ontgeuren lijkt misschien een onmogelijke opgave, maar niets is minder waar. Ook al is het geen eenvoudige taak, toch zijn goede resultaten haalbaar als je het op de juiste manier aanpakt. Wij zetten een aantal mogelijkheden op een rijtje – om zelf te doen of te laten doen.

Bankstel ontgeuren door vervanging van vulmateriaal

bankstel ontgeurenAls je bankstel erg vervuild is, bijvoorbeeld door urine van huisdieren, kan het de moeite lonen om de vulling of tussenvulling te vervangen. Tussen de ondervering en de stoffering van je bank zit er namelijk een binnenvulling, en die is meestal afgedekt met dacron laag. Je kunt dus de dacronlaag vervangen en de binnenvulling reinigen met een enzymenoplossing. Vaak is dit al voldoende voor het verwijderen van vieze geurtjes.

Herstofferen van je bankstel

Een andere oplossing voor bankstel ontgeuren is om de hele bank meteen te gaan herstofferen. Dat is uiteraard ook de duurste methode, maar voor een mooie, waardevolle designbank kan het de moeite lonen. Hou rekening met een kostprijs die kan oplopen afhankelijk van de stof die je uitzoekt voor je bank.

Bankstel ontgeuren met ozon

Een derde mogelijkheid is het gebruik van ozon. Hierbij wordt je bankstel opengemaakt en van de bekleding ontdaan, en daarna in een ozoncabine geplaatst. Door de reactie met ozon worden de geurmoleculen afgebroken. Uiteraard is dit een klusje dat je niet thuis eventjes kunt doen, en het resultaat is niet altijd perfect. Sommige bedrijven werken immers niet met een minimumtemperatuur van 26° in hun cabine. Check dus altijd even voor je je bankstel aan een bedrijf toevertrouwt.

Huis-tuin-en-keukenmiddeltjes

Bank schoonmakenTot slot kun je ook je bankstel ontgeuren met huis-tuin-en-keukenmiddeltjes. Zo is het een prima idee om je bankstel bij vrieskou een paar dagen buiten te zetten, want door de lage temperaturen verdwijnen de geurmoleculen. In de zomer is baking soda dan weer een goed alternatief. Dit natriumbicarbonaat wordt immers niet alleen gebruikt om te bakken, maar ook om schoon te maken en te ontgeuren. Verspreid het poeder over de bank, laat het een dag inwerken en stofzuig dan je bankstel. Bij erg vieze geurtjes zal je de behandeling moeten herhalen.

Een laatste tip is het gebruik van schoonmaakazijn. Verwijder daarom eerst het zwarte onderdoek aan de onderkant van je bank en zet daarna een paar schaaltjes met schoonmaakazijn eronder. De azijn absorbeert de geurtjes.

Liever uitbesteden?

Wil je het bankstel ontgeuren toch liever overlaten aan een expert? Dat kan natuurlijk ook! Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen je graag verder!

Liever kijken voor een nieuwe bank? Dan is KijkopMeubelen.nl een mooie website om inspiratie op te doen.


Eén gedachte over “Bankstel ontgeuren | Weg met vieze geurtjes!”

  1. Wij hebben kleine kinderen die helaas af en toe met vieze handen aan onze bank zitten. Daarom willen we graag ons bankstel reinigen. Het is goed om te weten dat je kan proberen om de bank schoon te maken met baking soda. Dat ga ik eens proberen! Mocht dat niet lukken, dan overweeg ik om professionals in te schakelen. De bank zelf is namelijk nog erg mooi. https://www.aquariusinternational.nl/haarlem

Reacties zijn gesloten.