Bank onderhoud tips

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

bank onderhoud tipsAlle  banken hebben kussens met vulling genaamd Polyether of HR-schuim, vaak is dit in combinatie met speciale vering. Het schuim in de kussens dient altijd €œingezeten€ te worden. Het materiaal is in het begin redelijk stug en moet wennen aan het feit dat men erop gaat zitten en zal dus in verloop van tijd wat zachter worden. Het strakke€ uiterlijk van de kussens en bekleding kan hierdoor wat minder strak worden en er kunnen wat kleine plooien ontstaan. Dit is zelfs bij de duurdere modellen niet te voorkomen. Let erop dat wij het niet hebben over doorzit plekken, dit is iets anders en kan grotendeels wel voorkomen worden.

Een Ieren bank heeft onderhoud nodig, of het nu leer of stof is. Helaas heeft uw bank meer onderhoud nodig dan het af en toe stofzuigen. Het meubel moet regelmatig dieper en wat intensiever gereinigd worden.  Uiteraard is een bank onderhoud uit te besteden, en u kunt ook uw garantie verlengen van 3 naar 5 jaar. Echter behoort u het nog wel zelf schoon te maken. Het is een optie als u zekerheid wilt maar u kunt een bank onderhoud – en gemakkelijk zelf.

Bank onderhoud tips algemeen

Bank onderhoud begint bij hele simpele dingen. Arm leuningen en rugleuningen zijn niet bedoeld om op te staan of zitten. Gaat u toch op de bank staan of doet u het bovenstaande, dan kan er schade optreden aan de bank welke zeer moeilijk te herstellen valt. Verplaatsen van een bank doet men door het op te tillen, niet door het te verschuiven.

Plaats uw bank nooit in de zon

Dit geld voor stof en leer. Door direct zonlicht kan verkleuring en uitdroging ontstaan wat er ook weer voor zorgt dat de bekleding minder lang mee gaat en in het geval van leer kunnen er scheuren ontstaan. Zet een bank nooit te dicht bij een kachel of verwarming. Veel warmte kan de kwaliteit van uw stof, leer of zelfs het schuim in uw bank nadelig beïnvloeden.

Scherpen voorwerpen

Bij bank onderhoud kunt u ook letten op scherpen voorwerpen zoals: Sleutels, portemonnees, of andere dingen die men bijvoorbeeld in de achter broekzak heeft. Deze vormen druk punten als men erop gaat zitten. Siersteentjes op de achterzak hebben ook een grote kans om de bekleding te beschadigen. Dit alles is zeer slecht voor de bekleding en kan werkelijk jaren schelen.

Reinig de bank regelmatig

Bank onderhoud heeft er natuurlijk ook mee te maken dat u de meubel nooit heel vuil laat worden, als het vuil is en u gaat erop zitten dan drukt u het vuil de stof in of het tast het leer aan.

Zit niet constant op 1 plaats op uw bank maar wissel af

Verschillende delen van een bank hebben ook verschillende eigenschappen. Door de technische constructie zit er bijvoorbeeld verschil tussen de hoek, een longchair of een normale zit. Een longchair is bedoeld om op te liggen en niet om constant op te zitten. Doet u dit wel dan is de kans groot dat het de levensduur aantast. Losse kussens dienen na gebruik opgeklopt te worden en weer juist weg gezet te worden. U kunt ook regelmatig de kussens omwisselen zodat u onregelmatige slijtage voorkomt. Let erop dat plooivorming slecht te voorkomen is. Dit ligt aan de bouw van de bank, hardheid van de zit en watten die gebruikt zijn tussen het leer en het schuim van uw zitting. Dit hoort nu eenmaal bij banken en wordt product gebonden eigenschap genoemd.

Let op met blauwe spijkerbroeken

Als deze een beetje vochtig zijn kunnen deze afgeven en deze vlekken zijn moeilijk te verwijderen.

Vilt onder de poten

Plaats vilt onder de poten van de bank om uw parket of tegels te beschermen tegen krassen.