Bankstel stomen, is het verstandig om te doen?

Bankstel stomen met stoomreiniger
Gemiddelde leestijd: 2 minuten

Bankstel stomen met stoomreinigerBankstel stomen, iedereen heeft het erover maar is het eigenlijk wel verstandig om te doen? Nee, niet altijd, lees in dit artikel waarom niet.

Bankstel stomen: foute trend

Een bankstel stomen is niet altijd verstandig om te doen. We zien heel wat schade voorbijkomen van vlekken die nooit meer te verwijderen zijn. Zelfs gesmolten vezels die onherstelbaar beschadigd zijn komen we tegen. En dat is echt jammer want stomen krijgt daardoor een slechte naam terwijl het ook voordelen heeft en mits goed het ingezet wordt. Maar daar is wel kennis voor nodig want niet elk bankstel kan gestoomd worden.

Welke stoffen kun je beter niet stomen:

Een bank die bekleed is met een natuurlijke stof zoals wol is zeker niet geschikt om te stomen. Vlekken zoals koffie, thee en rode wijn zijn eigenlijk niet meer te verwijderen na het gebruiken van een doe-het-zelf stoomapparaat. Waarom niet zult u misschien denken? Omdat de wol gekleurd wordt met kleurpigmenten en verhitting. Rode wijn is een prachtige kleurstof en stomen is verhitten. Je bent de stof dus eigenlijk aan het kleuren door deze combinatie.

Dit geldt ook voor nylon maar door oververhitting smelten ook nog eens de vezels wat onherstelbare schade tot gevolg heeft.

Nog een paar tips

Bankstel stomen met een stoomapparaatBij de achterkant van een bank moet je oppassen met stomen en dan met name witte stoffen. Vaak wordt er een hardboard of jute gebruikt onder de stoffering. Dit zijn materialen die ervoor kunnen zorgen dat de stof gele vlekken krijgt. Dit lijkt al snel op urine vlekken en dat wil je natuurlijk niet hebben.

Natuurlijk kunnen wij dit soort vlekken voor je verwijderen maar voorkomen is natuurlijk altijd beter dan genezen.

Ga je zelf aan de gang met een stoomapparaat? Pas dan goed op met wat je doet. Test het apparaat altijd eerst uit en het liefst op een proeflapje, sierkussen of de achterkant van een zitkussen bijvoorbeeld.

Heb je na het lezen van deze tekst nog vragen of wilt je, je meubel professioneel laten stomen? Neem dan contact met ons of laat hieronder een bericht achter.

Eén gedachte over “Bankstel stomen, is het verstandig om te doen?”

  1. Het is interessant om te lezen dat de meeste banken met behulp van een stoomreiniger goed schoongemaakt kunnen worden. Wij hebben een oudere bank met een aantal hardnekkige vlekken. Misschien zou een stoomreiniger helpen. Goed om te weten dat dit het beste door een professional gedaan kan worden. We gaan ons bankstel laten reinigen! https://www.aquariusinternational.nl/haarlem

Reacties zijn gesloten.