Kattenpis geur verwijderen uit je bank

Gemiddelde leestijd: 2 minuten

“Ah Bah!” en daar zit je dan… In een heerlijk vers gelegd plasje kattenpis van je kater, zo op je bank. Was het op je bed geweest dan haal je het beddengoed eraf en doe je de wasmachine aan. Zo simpel. Maar in je bank? Dat is een wat moeilijkere taak. Dus hoe verwijder je nou kattenpis en de geur uit je bank? Dat ga ik jou vertellen in dit artikel.

DIY verwijderen van de vlek en geur

Het zelf verwijderen van kattenpis is nauwelijks te doen. Momenteel zijn er wel honderden middelen op de markt die dit adverteren, maar niks daarvan zal je bank meer goed doen.

Mocht je het toch willen proberen, dan raad ik je sterk af om ammoniak- of chloorhoudende middelen te gebruiken. Het is namelijk zo dat de geur van ammoniak en chloor, je kat zal aantrekken om zo nog een plasje te leggen.

Wat je wel mag gebruiken is een enzym houdend middel, zoals biotex. Maar ook groene zeep (gek genoeg) of soda.

Mocht je aan de slag gaan met de DIY, maak een alcoholoplossing en voeg dit toe aan een vernevelaar en vernevel de zitplek.

Je bank reinigen

Mijn advies? Maak het niet nog meer ingewikkeld en laat je bank reinigen.

Bij bank-reinigen.nl laten zij de geur met 98% verdwijnen, ook halen zij de vlekken weg met een innovatief product, dat enzymen bevat. Na 10 dagen intrekken is er geen geurtje of vlek te vinden. In sommige gevallen is een nabehandeling nodig, maar ook dit valt onder een van de pakketten.

Voorkom kattenpis op je bank

Wil je het voorkomen? Schaf in dat geval een bankhoes aan van bankhoezen.nl.

Zij verkopen een water en urine afstotende bankbeschermer, speciaal om weerstand te dienen aan o.a. de kattenpis. Oh! En ook super handig tegen haren op de bank 😉